Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, nöbetçi eczane listelerinin hazırlanması ve uygulamaya konulmasıyla ilgili bazı gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Adana'da nöbetçi eczane listesinin Eczacı Odası tarafından hazırlandığını ve onay için İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildiğini ifade eden Özkan şunları kaydetti:

''İl Sağlık Müdürlüğümüz nöbetçi eczane listesini onayladıktan sonra karar uygulanmaktadır. Bu nedenle, İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile uygulamaya giren nöbetçi eczane listeleri ile ilgili de herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Eczacı Odası tarafından hazırlanan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylanan eczane nöbet listeleri tüm eczanelerimize ve basın yayın kuruluşlarımıza bundan önceki dönemlerde olduğu gibi iletilmektedir.

Gerek İl Sağlık Müdürlüğü gerekse Adana Eczacı Odası, halk sağlığını yakından ilgilendiren tüm konulara hassasiyetle yaklaşmakta ve oluşabilecek sorunlar da koordineleri olarak çalışılarak çözülmektedir. Bugün itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte önümüzdeki dönemi kapsayan eczane nöbet listelerinin hazırlık çalışmaları yapılmakta ve bu konuda herhangi bir sıkıntı görülmemektedir. Bu anlamda vatandaşlarımızın ilaç ve eczacılık ile ilgili konularda eczacı odamız tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmemeleri de önem arz etmektedir.''