HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın babası Nurettin Yıldırım, cenaze törenine katılmak için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, “Bu karakol kaçıncı kez basıldı, niye tedbir alınamıyor?” diye sordu. Bakan Akdağ soru karşısında sessiz kaldı.
Aşkale'nin Hacımahmut Köyü'nde dünyaya gelen şehit Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın cenaze törenine katılmak üzere bugün saat 11.00'de THY'ye ait uçakla Ankara'dan Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliğe geçti. Vilayet girişinde, ağlayan şehit Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın amcasının oğlu Yavuz Yıldırım'a sarılan Bakan Akdağ, “Allah sabır versin, başımız sağolsun” dedi.
Bakan Akdağ daha sonra Vali Vekili Gürkan Polat'ın makamında şehit babası Nurettin Yıldırım ile biraraya geldi. Devletin tüm kurumlarıyla terörle mücadalesini sürdürdüğünü belirten Bakan Akdağ, “Bu canilerle, bu gözü dönmüş vatan düşmanlarıyla mücadalemiz devam edecek. Şehrimizin 251'inci şehidini uğurluyacağız. Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar istiyoruz. Şehit olan kardeşlerimiz Allah katında çok yüksek bir mertebeye erişti. Bunu biliyoruz ve böyle durumlarda acımızı bir nebze olsun hafifleten de budur. Vatan toprağını, sınırlarımızı savunurken yüce bir mertebeye ulaştılar” diye konuştu.
“Vatanımız, milletimiz sağolsun” diye söze giren ve İzmir'de yaşayan 63 yaşındaki şehit babası Nurettin Yıldırım, güçlükle kısa bir konuşma yaptı. Eşini yıllar önce kaybeden Nurettin Yıldırım, şehit oğlunun acısıyla şunları söyledi:
“Ne yapalım, artık geri getirmemiz, diriltmemiz mümkün değil. Biraz ihmal mi var? Nasıl oluyorsa bu karakol, kaçıncı kez basıldı? Niye tedbir alınamıyor? Birşey diyemiyorum yani.”
Şehit babası Nurettin Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından üzgün olduğu görülen Bakan Akdağ sessiz kaldı. Vali Vekili Polat'ın makam odasına bir süre sessizlik hakim oldu. Ardından basın mensupları dışarı çıkarıldı ve törene kadar Bakan Akdağ ve şehit babası beraberindekiler odada kaldı.
Şehit olan 10 yıllık Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın eşi Nur Yıldırım ve çocukları Furkan (2), Nazlıcan (4) ve Senasu Yıldırım (8), Kırklareli'nde oturuyor. Uzman Çavuş Yıldırım, Hakkari'de geçici görevle bulunuyordu.