Nazilli ilçesinde İsabeyli Jandarma Karakolu'nun 6 ay süren çalışması sonucu, Nazilli ve İsabeyli'de eş zamanlı yapılan operasyonda 11 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan birinin uzman jandarma olduğu öğrenilirken, mağdur sayısının 110'dan fazla olduğu, vurgun miktarının 5 milyon TL'yi bulabileceği belirtildi.
İsabeyli Jandarma Karakolu ekipleri gelen ihbarları değerlendirerek, altın satma bahanesiyle ağlarına düşürdükleri insanları dolandırdıkları ileri sürülen kişileri takibe aldı. Dolandırıcılık çetesi üyelerinin, vatandaşlardan aldıkları altınları değerinin üstünde satacaklarını iddia ettikleri öğrenildi. Şikayette bulunulan 15 kişinin sorgusunun ardından jandarmanın yaptığı 6 aylık çalışma neticesinde; Nazilli ve İsabeyli başta olmak üzere Denizli, Aydın ve ilçelerinde dolandırıcılık olayına karışan 11
kişi eş zamanlı operasyonda gözaltına aldı. Yapılan operasyonda örgütün liderliğini yaptığı öne sürülen Ahmet-Dilber E. çifti ile birlikte Taşkın Ö., Ayhan C., İmdat Ç., Ünsal A., Ömer A., Yılmaz K., Özgür D., Mesut S. ve Mahir G. gözaltına alındı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında güveni kötüye kullanmak, nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklamak" suçlarından gözaltına alınan şahıslardan birçoğunun esnaf olduğu öğrenilirken, bir kişinin İsabeyli
Jandarma Karakolu ile aynı binada bulunan Nazilli Merkez Jandarma Karakolu'nda görev yaptığı, çete liderlerinden Dilber E.'nin kardeşi Ali Ö.'nün ise arandığı öğrenildi. Cuma günü öğleden sonra hakim karşısına çıkarılan 11 şüpheli, tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı/Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Mağdur sayısının 110'dan fazla olduğu, vurgun miktarının 5 milyon TL'yi bulabileceği belirtilirken, jandarma örgüt tarafından dolandırılan mağdurların şikayetçi olmalarını istedi.

BASIN MENSUPLARINA SALDIRDILAR
Sağlık kontrolünün ardından jandarma tarafından adliyeye getirilen şüphelilerden Yılmaz K. ile şüphelilerin yakınlarından Ahmet K., Cesim K. ve Azad D. basın mensuplarına saldırıda bulundu. Araçtan indirildikten sonra jandarmanın elinden kurtulan şahıslar ve akrabalarının yoğun saldırısı ve küfürleri ile karşılaşan basın mensupları, emniyet ekipleri tarafından koruma altına alındı. Basın mensupları adliyeye sığınırken, polis şüpheli yakınlarını adliye çevresinden uzaklaştırarak olayın büyümesini
engelledi. Yaşanan olayın ardından tedavi için hastaneye götürülen basın mensuplarının şahıslardan şikayetçi olduğu öğrenildi.
İsabeyli Jandarma Karakolu; yaptığı operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılık çetelerine darbe vurdu. Son 1 yılda yapılan operasyonlarla 5 suç örgütünü çökerten İsabeyli Jandarma Karakolu ekipleri, 127 kişinin de tutuklanmasını sağladı. İsabeyli Jandarma Karakol Komutanı J.Kd.Bçvş. Taner Erkul, yaptığı operasyonlarla suç örgütlerinin adeta korkulu rüyası haline geldi.