Galatasaray"ın devrede olduğu Hollandalı golcü için Cim-Bom ile İspanyollar arasında kıyasıya bir pazarlığın yaşandığı iddia edildi.
Arjantinli ön libero Gago"nun da devre arasında bir kulübe kiralamayı düşünen Real Madrid, her iki oyuncuyu da Galatasaray"a vermeye hazır olduğu belirtildi. İki oyuncunun da, Rijkaard yönetimindeki sarı-kırmızılılara gelmeye sıcak baktığı vurgulanırken, sorunun bu oyunculara ödenmesi düşünülen parada odaklandığı öğrenildi.

Taraftarın anlaşma sağlaması halinde Gago kiraya verilirken, Van Nistelrooy ile de 1+1 yıllık sözleşme imzalanacak. Galatasaray"ın, 33 yaşındaki futbolcunun 3.5 milyon euroluk ücretini daha da indirmek için çaba gösterdiği ifade edildi. Hollandalı golcünün ise gideceği kulüple 1+1 yerine iki yıllık garanti sözleşme istediği vurgulandı. Arjantinli oyuncu Gago"nun da, Arjantin"in Dünya Kupası"nda mücadele etmesini göz önünde bulundurarak, tek şartının sürekli forma giymek olduğu ifade edildi. Marca gazetesi, her iki oyuncunun da Real Madrid ile masaya oturarak ocak ayında ayrılmak için onay aldığını yazdı.