Gebze"de hastaneye kaldırıldı, yoğun bakımda yatak yoktu. 27 hastane tarandı, Zonguldak"a sevk edildi ama hayatını kaybetti.

Kocaeli"nin Gebze İlçesi"nde geçen pazar gecesi başından tabancayla yaralanan 24 yaşındaki Ramazan Turan, bölgedeki 27 hastanede boş yoğun bakım yatağı bulunamayınca, 3 saat 40 dakika süren ambulans yolculuğu ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi"ne sevkedildi. Turan, doktorların çabalarına rağmen dün burada hayatını kaybetti.

Gebze"nin Beylikbağı Mahallesi"nde oturan ve burada özel bir arşiv ve depolama firmasında çalışan Ramazan Turhan, cumartesi günü nişanlandı. Pazar gecesi de bir grup gençle tartıştı. Olay yatıştıktan sonra Ramazan Turhan"ı takip eden gençlerden biri, ona tabanca ile ateş etti. Ramazan Turhan başına aldığı kurşunla yere yığıldı. Silahlı saldırgan olay yerinden kaçarken, Ramazan Turan yakınları tarafından saat 01.00 sıralarında Gebze Fatih Devlet Hastanesi"ne götürüldü.


YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ BULAMADILAR

Gebze Fatih Devlet Hastanesi"nde ilk müdahelesi yapılan Ramazan Turan, iddialara göre üçüncü basamak tedavisi görmesi gerektiği için Araştırma Hastanesi"ne sevk edilmek istendi. Yakınları 112 servisini de arayarak yardım istedi. Yapılan tüm aramalara rağmen Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Adapazarı"ndaki Uygulama ve Araştırma Hastaneleri ile uygun özel hastanelerin hiçbirinde boş yoğun bakım yatağı olmadığı bildirildi.

ZONGULDAK"A SEVKEDİLDİ

Bu gelişmeler üzerine, Gebze Fatih Devlet Hastanesi yetkilileri en yakın yer olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nde yoğun bakım ünitesinde boş yer olduğunu belirledi.

Hasta yakınları ambulans helikopter talebinde bulundu. Ancak helikopterin hava koşulları nedeniyle gece uçamayacağı belirtilince, yaralı genç tam teşekküllü bir ambulansla yola çıkarıldı. Başında kurşun olan Ramazan Turan, 3 saat 40 dakika sonra Zonguldak"a ulaştırıldı. Ancak burada yapılan müdahaleye rağmen dün öğle saatlerinde kurtarılamadı.

AİLE TEPKİLİ: GECİKME OLDU

Ölüm haberi üzerine Turan ailesi yıkıldı. Ağabeyi Ali Turan, kardeşinin geç sevk edilmesi nedeniyle kurtarılamadığını ileri sürerek, "Gebze Fatih Devlet Hastanesi"ne götürdük. Tüm hastaneleri aradık, fakat yer bulamadık. Hiç bir yerde beyin cerrahı olmadığı ve boş yoğun bakım ünitesi bulunmadığını söylediler. Sadece Zonguldak"ta boş yer olduğu bildirildi. Helikopter ambülans istememize rağmen bize hava şartlarının uygun olamadığın söyleyerek vermediler. Ambülansla Zonguldak"a götürüldüğü için gecikme oldu. Orada da zaten gecikme olduğunu söylediler" dedi.

Ramazan Turan"ın babası Necmettin Turan ise gözyaşları içinde, oğlunun tedavi için Zonguldak"a götürülmesini izah edemediğini belirterek, "Bize yapılan bu eziyet ileride başkalarına da yapılacaktır" dedi. Hayatını kaybeden Ramazan Turan"ın eniştesi Ümit Larçın ise parası olanın yaşadığını, fakir olan insanların ise yaşama şansı bulunmadığını söyledi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: "27 HASTANE ARANDI"

Olayla ilgili olarak Kocaeli İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık ise tek tek kayıtları incelettirdiğini, yakın bölgede vakaya müdahele edilebilecek tüm hastanelerin arandığının tesbit edildiğini belirtti. Sağlık Müdürü Aydınlık şunları söyledi:

"Bizim komuta kontrol merkezine ulaşan bilgilerde vakayı ilk değerlendiren uzman hekim 3"üncü basamak tedavi gerektirdiği için, yani Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastaneleri beyin cerrahi şefi ve kliniği olan yerlerde müdahele yapılması için uygun yer aranmış. Toplam özel ve devlet hastanelerinden 27 hastane aranmış ve boş yer bulunamamış. Zonguldak"ta yer bulunabildiği için, tam teşekkülü ilk yardım ambülansıyla vaka Zonguldak"taki üniversite hastanesine teslim edilmiştir. İlimizde bu vakaya tek müdahale edebilecek Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi"nde boş yer olmadığından müdahele edebilecek yer olan Zonguldağa sevk edilmiş. Hasta dün saat 14.30"da da vefat etmiş." Ramazan Turan"ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Giresun"a gönderildi.