İzmir'den Diyarbakır'a yakınlarının nişanına katılmak üzere yola çıkan 22 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Konya girişinde aynı istikamette seyir halindeki kamyona arkadan çarptı. Can pazarının yaşandığı kazanın ardından bazı yaralılar minibüste sıkıştı, bazıları ise yola savruldu. Feci kazada 1'i çocuk 4 kişi hayatını kaybetti, 8'i çocuk 18 kişi de yaralandı.
 
Kaza, saat 24.00 sıralarında Konya Afyonkarahisar karayolunun 20. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir'den Diyarbakır'a yakınlarının nişanına katılmak üzere yola çıkan içinde 22 kişinin bulunduğu İbrahim Halil Demirtekin (49) idaresindeki 27 BS 270 plakalı minibüs, Konya girişinde aynı istikamette seyir halindeki Selahattin Cengiz idaresindeki 43 KL 699 plakalı demir profil yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen minibüste bulunan yolculardan bazıları yola savrulurken, bazıları da araç içerisinde sıkıştı. Can pazarının yaşandığı kazada Mehmet Erdem (20), Şeref Denli (35), Reşat Erdem (10) ile Zeki Demirtekin (40) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası savaş alanına dönen olay yerine itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Minibüsten çıkarılan ve yola saçılan yaralılar sağlık görevlileri ve itfaiye erleri tarafından ambulanslara taşındı. Minibüste sıkışan yaralılar için ise itfaiye seferber oldu. Kırım makasıyla minibüsün parçalarını kesen itfaiye, sıkışan yaralıları güçlükle çıkarıldı.
 
İtfaiyenin çalışması sırasında şoför koltuğunun arkasında oturan bir kadın yaralının feryat ederek hemen yanı başında hareketsiz duran abisinin kurtarılması için yalvardı. İtfaiyenin uzun uğraşları sonunda sıkıştıkları yerden çıkarılarak ambulansa taşınan yaralılardan biri de acı içinde Kürtçe feryat etti. Olay yerinde hazır bekleyen ambulanslara taşınan yaralılar İbrahim Halil Demirtekin (49) Güle Erdem (50), Hicaz Demirtekin (27), Burak Demirtekin (2), Mikail Erdem (4), Zehra Erdem (22), Cemile Erdem (28), Ferat Erdem (30), Emirhan Erdem (3), Harun Erdem (3), Elif Erdem (1), Zeliha Erdem (4), Bediha Erdem (23), Züleyha Süel (25), Bünyamin Süel, Yusuf Süel, Nazire Demirtekin (50), Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan yolculardan Hakim Erdem (31) ise hastaneye gitmeyerek cep telefonuyla yakınlarını arayarak kaza haberini verdi. Kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Hakim Erdem, görevlileri çocuklarının sayısının daha fazla olduğunu söylemesi üzerine olay yerinde arama yapıldı.
 
Minibüsün altına ve eşyaların aralarına bakan görevliler, boş arazide de fenerle yaralı ya da ceset aradı, ancak hiç kimseye rastlanmadı. Kazanın ardından çarpmanın şiddetiyle yola fırlayarak minibüsün tekerinin altında kalan bir kişinin cesedi, minibüsü havaya kaldıran görevliler tarafından çıkarıldı. Olay yerindeki incelemeler sırasında hayatını kaybeden bir kişinin cep telefonundan Kürtçe şarkı melodisi yükledi.
 
HAYATA YENİDEN DÖNDÜRÜLDÜ
 
Bunun üzerine bir sağlık görevlisi ceset torbasında bulunan kişinin cebinden telefonu alarak polise verdi. Aldığı telefonu açmayan polis de, telefonu kazada hafif yaralanan Hakim Erdem'e verdi. Feci kazada hayatını kaybeden 4 kişinin cesedi, cenaze aracına yüklendikten sonra otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada kazadan sonra hayatını kaybedenler arasında olduğu söylenen Güle Erdem'in, daha sonra kaldırıldığı hastanede yaşama döndürüldüğü belirtildi. Travma Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Güle Erdem'in hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Kaza sonrası karayolunda araç trafiği kontrollü bir şekilde sağlandı. Çarpışmadan sonra hurdaya dönen minibüs, çekiciye yüklenerek oto parka çekildi.
 
Öte yandan minibüste bulunan kişilerin, İzmir'den yakınlarını nişanı için yola çıktıkları, önce Mardin'e ardında da Diyarbakır'a geçecekleri öğrenildi. Kamyon şoförü ise kazadan sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kütahya'dan Konya'ya demir profil taşıdığı belirtilen kamyon şoförünün, arkasından gelen minibüsün hızla kendisine çarptığını söylediği ileri sürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.