Belediye Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıda gündemin üçüncü maddesinde yer alan trafo yerinin TEDAŞ'a 1 lira iz bedel ile devredilmesi, boş olan belediye norm kadrolarına mimar, mühendis, şehir plancısı, şef ve şef yardımcısı olarak 5 teknik eleman alınması ile ilgili dördüncü madde, sözleşmeli personel ücretleri ile ilgili beşinci madde ve belediye başkan yardımcısı Mehmet Bademci'nin maaşı ile ilgili altıncı madde oybirliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde belediye encümen üyeleri
seçimi gerçekleştirildi. Kapalı oy yöntemi ile yapılan seçimde, on beşer oy alan Adem Testici ve Mehmet Bademci belediye encümen üyesi seçildiler. Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin yer aldığı sekizinci maddede CHP'den Ahmet Kireç, Ömer Günel, Ahmet Gökalp ve Yusuf Emik ile DSP''den Fahri Pancar 5 red oyuna karşı 17 oyla seçilirken, İmar komisyonuna CHP'den Ahmet Kireç, Ömer Günel, Leziz Uyanık ve Erdoğan elçi ile DSP'den Fahri Pancaryine 5 red oyuna karşılık 17 oyla seçildi. Tarife Komisyonuna CHP'den
Ahmet Gökalp, Adem Testici, Halit Şakar ve Faruk Konuk ile DSP'den Mustafa Sarıoğlu, Hukuk Komisyonuna CHP'den Ömer Günel, Erdoğan Elçi, Zekeriya Tünk ve Murat Saraç ile DSP'den Behçet Alp, Sağlık ve Güzelleştirme Komisyonuna ise CHP'den Ahmet Gökalp, Yusuf Emik ve Hüseyin Güneş ile DSP'den Muşti Demiroğlu, AKP'den Tacettin Özden oy birliği ile seçildi.
Gündemin dokuzuncu maddesinde Murat Saraç ve Zekeriye Tünk Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeliğine seçilirken, onuncu maddede gerçekleştirilen Kuşatak Belediyeler Birliği seçiminde asil üyeliklere Leziz Uyanık, Zekeriye Tünk ve Çetin Balatlıoğlu, yedek üyeliklere ise Adem Testici, Faruk Konuk ve Ömer Günel oybirliği ile seçildi. Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği üyeliklerinin seçimiyle ilgili on birinci maddede ise Leziz Uyanık ve Ömer Günel oybirliği ile seçildi.
Bükreş Turizm Fuarı ile ilgili bilgilendirme konulu gündemin on ikinci maddesinde; Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile birlikte fuara katılan Belediye Meclisi Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç bilgi verdi. Romanya'nın Kuşadası açısından büyük önem taşıyan bir pazar olduğunu kaydeden Murat Saraç, Bükreş Turizm Fuarının çok verimli geçtiğini, Romen pazarında bu sezon yükselme yaşanacağını söyledi.
Sağlıklı Kentler Birliği'ne üyelikle ilgili on üçüncü madde, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nün ek bütçe talebi hakkındaki on dördüncü madde, şehir içinde hizmet veren Sahil Siteleri, Kadınlar Denizi, Öz Kuşadalılar ve Şehiriçi isimli minibüs hatlarının tek çatı altında birleşmesi ve Kuşadası Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü tarafından hazırlanan yönerge ile ilgili on beşinci madde oy birliği ile kabul edildi.
Efes 2 - 3 Evleri isimli sitenin imar sorunu ile ilgili on altıncı madde çalışmalar henüz tamamlanmadığı için gündemden kaldırılırken, sahil bandı üzerindeki işgaliye ücretlerinin belirlenmesi için encümene yetki verilmesi ile ilgili on yedinci madde oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra imar plan tadilatları hakkındaki on sekizinci maddeye geçildi. Sekiz alt maddenin bulunduğu on sekizinci maddede ilk olarak 193 ada 14 ve 15 parsellerle ilgili imar talebi oylandı ve 5 red oya karşılık 15 oyla kabul edildi. 2089 ada 1 parsel ve 193 ada 4 parsel ile ilgili b maddesi oy birliği ile kabul edilirken, 111 ada 16 parsel ile ilgili imar talebini içeren c maddesi 4 red ve 2 çekimser oya karşılık 16 oyla kabul edildi. 332 ada 2 parsel ile ilgili d maddesi 1 çekimser ve 4 red oya
karşılık 17 oyla kabul edilirken, 322 ada 17 parsel ile ilgili e maddesi red oya karşılık 18 oyla kabul edildi. 1008 ada 8 parsel ile ilgili imar talebini içeren f maddesi 1 çekimser, 4 red oya karşılık 17 oyla kabul edilirken, 1789 ada 1 parsel ile g maddesi oy birliği ile kabul edildi. 445 ada 18 parsel ile ilgili imar talebini içeren h maddesi 1 çekimser 3 red oya karşılık 17 oyla kabul edilirken, son olarak 322 ada 16 parsel ile ilgili ı maddesi 4 red oya karşılık 18 oyla kabul edildi.
Daha sonra taksicilere devir hakkı verilmesi ile ilgili on dokuzuncu maddeye geçildi. Taksi sahiplerinin ölümü halinde varislerine ve birinci derece akrabalarına ücretsiz devir hakkı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
DSP grubunun daha önce yıkılan ve yakında yeniden yapımı başlayacak Nazilli Sitesi Pazar yerinde kaç adet dükkan yapılacağı ve kimlere verileceği şeklindeki soru önergesini içeren yirminci maddeyle ilgili Belediye Başkanı M. Esat Altungün açıklamalar yaptı. Nazilli Pazar Yerinde dükkan olmayacağını açıklayan Başkan Altungün, daha önce söz konusu Pazar yerinde tezgah çalıştıran ve Kuşadası'nda yaşayanlara verileceğini söyledi.
Yirmi birinci maddede yine DSP Grubunun Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Belediye Başkanı M. Esat Altungün, eğitmenlerin belediye tarafından önerildiğini, ancak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçildiğini belirterek, eğitmen maaşlarının da yine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödendiğini söyledi. Bankaların bankamatik yeri istekleriyle ilgili yirmi ikinci madde ise incelenmek üzere hukuk, imar, plan ve bütçe komisyonlarına, işgaliyelerle ilgili yirmi üçüncü madde ise tarife
komisyonuna oybirliği ile havale edildi. 24, 25, 26, 27 ve 28. maddeler toplantı başında bir sonraki meclise ertelendiği için yirmi dokuzuncu maddeye geçildi. Kuşadası Belediyesi tarafından 300 ilk öğretim okulu öğrencisine verilmeye başlanan bursların sayısının 500'e çıkarılması ile ilgili yirmi dokuzuncu madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin otuzuncu ve son maddesinde ise Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün Türkiye Belediyeler Birliği'nin davetlisi olarak Japonya'ya gitmesi de oybirliği ile kabul edildi.
Ertelenen maddelerinin görüşüleceği Nisan ayı ikinci meclis toplantısının ise 9 Nisan 2010 tarihinde saat 10.00'da yapılması kararlaştırıldı. -iha