Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya CHP"li Meclis Üyesi Şeref Palabıyık, MHP"li Meclis Üyesi Ali Çalışkan ve AKP"li Meclis Üyesi Kemal Karakaş mazeretleri nedeniyle katılamadı.
Geçmiş karar özetinin oylanması ile başlayan Söke Belediye Meclisi Nisan ayı olağan Meclis toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı.
Gerçekleşen açık oyla seçimler sonucunda İmar ve bayındırlık komisyonu"na Afet Er (CHP), Enver Helvacı (CHP), Engin Yıldız (CHP), Oğuz Eryıldız (MHP) ve Şule Tuntaş (MHP); Sağlık Komisyonuna Bülent Önal (CHP), İbrahim Muslu (CHP) , Hüseyin Akkaya (CHP), Ali Çalışkan (MHP), Orhan Zararsız (MHP),; Kültür ve Sanat Komisyonu"na Levent Tuna (CHP), Hüseyin Akkaya (CHP), Nimet İncedal (CHP), Ekrem Akpınar (MHP) ve Namık Bayrakçı (MHP); Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu"na Refik Karataş (CHP), Erkan Polat (CHP), Mehmet Çınar (CHP), Metin Mutafoğlu (MHP), Mehmet Kabasakal (MHP); Çevre Komisyonu"na Hüseyin Akkaya (CHP), Nimet İncedal (CHP), Şeref Palabıyık (CHP), Metin Mutafoğlu (MHP), Orhan Zararsız (MHP); Kadın Komisyonu"na Filiz Ceylan (CHP), Afet Er (CHP), Nimet İncedal (CHP), Şule Tuntaş (MHP) ve Ali Çalışkan (MHP); Dış İlişkiler Komisyonu"na Refik Karataş (CHP), Abdullah Arıcı (CHP), Mehmet Çınar (CHP), Oğuz Eryıldız (MHP), Namık Bayrakçı (MHP); Gençlik ve Spor Komisyonu"na Abdullah Arıcı (CHP), İbrahim Muslu (CHP), Hüseyin Akkaya (CHP), Orhan Zararsız (MHP), Namuk Bayrakçı (MHP); Plan ve Bütçe Komisyonu"na Levent Tuna (CHP), Bülent Önal (CHP), Erkan Polat (CHP), Ali Çalışkan (MHP, Ekrem Akpınar (MHP) seçildiler.
Gizli oy ile yapılan seçimlerde bir yıllığına görev yapacak meclis katip yedek üyeliklerine Mehmet Çınar (CHP) ve Oğuz Eryıldız (MHP) seçildiler. Diğer taraftan yine gizli oy ile yapılan seçimlerde bir yıl görev yapacak iki encümen üyeliği için CHP"li Meclis Üyeleri İbrahim Muslu ve Abdullah Arıcı ile MHP"li Meclis Üyesi Namık Bayrakçı aday oldular. Yapılan seçim sonucunda 20 oy alan İbrahim Muslu ve 18 oy alan Abdullah Arıcı encümen üyeliğine seçilirken; MHP"li Namık Bayrakçı 5 oy aldı.
Söke Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında seçimlerin ardından gündemde yer alan diğer maddeler görüşüldü. Mecliste Sayılı Belediye Kanunu"nun 56"ncı maddesine istinaden; Belediye Başkanlığı"nın 2009 yılına ait çalışmalarını kapsayan Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında ilçede Kamu yararına çalışan derneklerden su aboneliği ücretinin alınıp, alınmayacağı konusunun görüşülürken; Mahkeme kararıyla iptal edilen Şehiriçi Toplu Taşıma Yönetmeliği"nin 19. maddesinin (f) bendindeki “hat devrinin encümence uygun bulunacağı” ibaresinin düzenlenmesi konusu ile birlikte iki konu Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi. Gündemde yer alan Şehiriçi Toplu Taşıma Yönetmeliği"nin 19. maddesinin (f) bendine istinaden, hattını değişik sebeplerden dolayı devretmek isteyen ruhsat sahiplerinden, aynı Yönetmeliğin 13. maddesinin (c) bendi gereğince talep edilen hat devri ücretinin ikinci derece dahil kan hısımları ve ikinci derece dahil (civar) hısımlarından alınıp, alınmayacağı konusu alınmaması konusu oy birliği kabul edildi.
Söke Belediyesi tarafından 2006 yılında yaptırılan ve onaylanarak uygulanmaya başlanan, 10 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 111 adet paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında revizyon yapılması konusunun görüşüldü. Konuyla ilgili görüşmeler sonunda yapılan oylamada MHP"li meclis üyelerinde 6"sı red oyu kullanırken, MHP"li Ali Öner çekimser oy kullandı. Madde Söke Belediye Meclisi"nde oy çokluğu ile geçti.
Söke Belediye Meclisi toplantısında imar tadilatları komisyonlardan geçtiği haliyle Söke Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. iha