Yeni Ninja Kaplumbağalar (Teenage Mutant Ninja Turtles) projesinin yapımcısı Michael Bay, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yeni filmde sevimli kaplumbağaların "uzaydan geleceğini" söylemiş ve hayranlarını bir hayli öfkelendirmişti. Akvaryumdan düştüklerinde radyoaktif bir maddeye maruz kalarak cesur savaşçılar Raphael, Michaelangelo, Donatello ve Leonardo'ya dönüşen ve kendilerine Ninja Kaplumbağalar ismini veren kahramanlarımızın bu yeni hikâyede başlarına neler gelecek bilmiyoruz ama serinin hayranlarının bu "uzaylı" fikrine pek de sıcak bakmadığı ortada.
Bay'in açıklamalarının ardından konuşan projenin yönetmeni Jonathan Liebesman, tepkileri dindirmek adına "Ninja Kamplumbağalar mitolojisine saygılı" olduklarını belirterek, Ninja Kamplumbağalar’ı dönüştüren kimyasal maddenin nihayetinde uzaylı çalışmaları üzerine çalışan T.C.R.I. şirketinin elinden çıktığının altını çizdi. Efsanenin hayranlarına endişe etmemelerini söyleyen Liebesman, halen fikir aşamasında olan hikâyeyi Ninja Kaplumbağalar'a yakışır bir projeye dönüştürmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve çıkan işten herkesin memnun kalacağının sözünü verdi.
Liebesman ayrıca orijinal Ninja Kaplumbağalar'ın yaratıcısı Kevin Eastman'ın da bizzat projeye dahil olduğunu ve hayranları büyük sürprizlerin beklediğini de müjdeledi.
2013 yılında vizyona girecek olan yeni Ninja Kaplumbağalar filminin çekim takvimi açıklanmadığı gibi henüz teknik detayları da kamuoyuyla paylaşılmadı. Şimdi fanların en fazla merak ettiği soru, oyuncuların ninja kostümü mü giyeceği yoksa projede motion capture, yani hareket yakalama teknolojisinin mi kullanılacağı... Film hakkında merak edilen tüm soruların önümüzdeki aylarda cevaplanması bekleniyor.