TBMM eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu"nun şahitlik yaptığı yeğeninin nikah töreni, kabusa dönüştü. 7 tinerci çocuk, içi altın dolu takı torbasını almak için, sopalarla Rus gelin ve damada saldırdı. Genç çifti, gelin aracının şoförü kurtardı.

TBMM eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu"nun yeğeni ile, yeni evlendiği Rus eşi, nikah salonunun önünde tinerci çocukların sopalı saldırısına uğradı. Şişli Belediyesi Evlendirme Dairesinde yaşanan olayda, gelin ve damada saldıran 7 tinerci çocuk, içi altın dolu takı torbasını çalmak istedi. Genç çifti, gelin arabasının şoförü kurtardı. Tinerciler, altınları alamayınca, aracın camlarını kırıp kaçtı.

ENKA Holding Moskova şantiyesi mühendisi Mengü Kılıçalp ile, Moskova"da bir şirkette çalışan Rus uyruklu Swetlana Kılıçalp, 3 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00"de evlendi. Damadın nikah şahitliğini aynı zamanda amcası olan TBMM eski Başkanvekili ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen"in oğlu Murat Sökmenoğlu, gelinin şahitliğini de Rus gelinin kız arkadaşı yaptı.

OTOPARKTA SALDIRDILAR

Nikah sonrası, konukların armağan ettiği çok sayıdaki altın, bilezik, kolye gibi armağanlar ile nakit paralar, gelinin bileğine bağlanan keseye konuldu. Davetliler salondan ayrılırken, Kılıçalp çifti de, evlendirme dairesinin otoparkında bulunan ENKA Holdinge ait gelin arabasına doğru ilerlediler.

Genç çift yakınları ile vedalaşıp arabaya binmek üzereyken, 14-15 yaşlarındaki 7 tinerci çocuk, ellerinde sopalar ile aniden ortaya çıktı. Çocuklardan ikisi, gelin ve elindeki takı torbasına, diğerleri de damat ve yakınlarına saldırdı.

Gelin Swetlana, takı torbasını vermemekte direnip şoförün yardımıyla hemen arabaya bindi, damat da kendisini aracın içine atarken, şoför aracın kapılarını içerden kilitledi. Atın ve para dolu torbayı alamayan tinerciler, bu kez ellerindeki sopalarla aracın camlarını kırdı, ancak şoför aracı hızla sürüp, uzaklaşarak genç çifti kurtardı. Tinerciler de kaçarak uzaklaştılar.

"OTOPARKÇI VAR AMA GÜVENLİKÇİ YOK"

Salondan erken çıkan ve olayı duyunca geri dönen TBMM eski Başkanvekili Hatay ve İstanbul eski milletvekili Murat Sökmenoğlu, GAZETEPORT"a yaptığı açıklamada, "" Yeğenim ve eşi ucuz kurtuldu"" dedi ve şunları söyledi:

"Şişli Belediyesi, evlendirme dairesinin otoparkına para toplamak için görevli koymuş ama güvenlikçi bulundurmaya gerek görmemiş. Etrafta bir tane polis de bulamadık. Polis, Dolmabahçe"de, Başbakanın içinde bile olmadığı ofisini koruyor ama Şişli"nin göbeğinde bir ekip yok. Olay yeri İstanbul"un merkezi,, Ritz Carlton otelinin hemen yanı... Taksim"de kahraman SAT komandosu Yüzbaşıyı öldüren tinercilerden bu yana değişen hiç bir şey olmadığını bir kez daha anladım."" (Gazeteport)