Nazilli ilçesinde resmi nikahı bulunmayan 2 çocuklu roman çift, Kaymakam Caner Yıldız"ın isteği üzerine düzenlenen törenle evlendirildi.
Roman vatandaşlar için Kaymakamlık makamında düzenlenen nikah töreninde nikah şahitliklerini AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik yaptı. Nazilli Kaymakamı Yıldız"ın makamında düzenlenen törene, evlenecek olan çift çocuklarıyla katıldı. Törende, çiftin nikahını Nazilli Nüfus Müdür Hacer Gürkaş kıydı.

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, amaçlarının kentte çocuk sahibi olmalarına rağmen imam nikahı ile yaşayan Roman vatandaşların artık resmi nikahsız kalmamalarını belirterek; “Roman kültürüyle yaşayan vatandaşlarımızın uzun zamandan beri alışagelmiş oldukları nikahsız yaşama şeklini seçtikleri ve bundan dolayı çocukların eğitim sorunları, anne baba velayetinde sıkıntı çekmeleri gibi sorunlar ile karşılaşıyorduk. Bu sorunları önlemek amacıyla bu durumda olan çiftlerimizle konuşarak onları resmi nikah için ikna ettik.

Bugün kıyılan nikah töreni ile toplam 8 Roman çiftimizi resmi nikah yaptık. Bugünkü nikah törenimiz ile bildiğimiz kadarıyla Nazilli"de nikahsız yaşayan Roman vatandaşımız kalmadı. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Nikahsız kimse kalmasın. Nikahlandığınızda, evlilikleriniz devlet tarafından tescil edilmiş olacak” diye konuştu.

Roman vatandaşların 2 çocuğu olduğu öğrenen AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın 3 çocuk yapın sözünü hatırlatarak 3 çocuk yapın diyerek genç çifte evlilik hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.

Yaklaşık 2 yıldır nikahsız yaşayıp Kaymakam Caner Yıldız"ın girişimi ile resmi olarak evlenen Eser Kırbaç(29) ve Hayriye Kırbaç(18) çifti, Kaymakam Yıldız"a teşekkür ederek 2 yaşındaki Fatma ve 45 günlük Nursel bebeğe en kısa sürede kimlik çıkartacaklarını söylediler.

Nikah töreninin ardından düğün pastasını hep birlikte kesen çift daha sonra ise AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ve Kaymakam Caner Yıldız ile hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kaymakam Yıldız, nikah töreninin ardından evlenen çiftlere düğün hediyesi olarak bir miktar para verirken, milletvekili Ertürk ise nikah cüzdanını evin hanımı Hayriye Kırbaç"a verdi.