İsveç televizyonu SVT'nin internet sitesinde yer alan habere göre, bu yılın Şubat ayında görev süresi dolan ve bir daha uzatılmayan Uppsala Belediyesi nikah memuru Lena Hartwig'e görev süresinin dolduğu haber verilmedi. Belediye görevlileri, nikah memuruna tebligatın geciktiği belki de unutulduğunu söyledi.

30 NİKAH TEHLİKEDE
Nikah memuru kendisine bir bildirimde bulunulmayınca, yıllardan beri yaptığı gibi başvuruda bulunan çiftlerin nikahlarını kıymaya devam etti. Uppsala Belediye görevlileri, geçen Nisan ayı içinde paskalya bayramında yanlışlığın farkına vardı. Bu arada nikah memuru Lena Hartwig'in görev süresinin dolmasından sonraki dönemde 30 çiftin daha nikahını kıydığı ortaya çıktı.

Durumu öğrenen nikah memuru Lena Hartwig, çok şaşırdığını, nikahını kıydığı çiftler açısından da büyük bir sorun olacağını belkide nikahlarının sayılmayacağını söyledi.

Uppsala Belediye görevlileri ve vergi dairesi görevlileri, Belediye Meclisinin, nikah memurunun görev süresini geriye doğru uzatabileceğini ya da çiftlerin nikahlarının yeniden kıyılabileceğini açıkladı.