Çarpışma dizisinin yapımcısı Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım A.Ş, gazeteci Nihat Genç hakkında "Hakaret, İftira ve Suç Uydurma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Ay Yapım'ın avukatları, 2005 yılından itibaren birçok dizi ve filmin yapımcılığını üstlendiği belirtildi. Ay Yapımı'ın son olarak Çarpışma adlı dizinin yapımcılığını üstlendiğini belirterek dizinin yayınlandığı ilk günden itibaren büyük ses getirdiği ve beğeni topladığı ifade edildi.

"KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI"

Şüpheli Nihat Genç, 23 Kasım 2018'de Twitter hesabından paylaşımlarda bulunduğu belirtilerek, şüphelinin rakamlara 10 ekleyerek yaratmaya çalıştığı son derece ağır suçlamalar akıl tutulması olarak tabir edilebilecek niteliktedir. Şüphelinin bu gerçek dışı ve izahtan yoksun iddiaları müvekkil şirket hakkında karalama kampanyaları başlatılmasına sebebiyet vermiştir" denildi.

"AĞIR İTHAMLARDA BULUNDU"

Şüpheli Nihat Genç'in gerek kullanmakta olduğu sosyal medya hesapları gerekse televizyon ve internet yayınları ile müvekkil şirketin yapımcılığını üstlendiği ve ülkemizde milyonlarca kişi tarafından sevilerek takip edilen Ezel ve Çarpışma dizileri üzerinden müvekkil şirkete ağır ithamlarda bulunduğu iddia edildi.

"İTİBAR ZEDELENMESİNE SEBEBİYET VERMİŞTİR"

Yapılan suç duyurusunda, "Türkiye'de 2005 yılından beri yapımcılık işini kusursuz ve eksiksiz bir biçimde sürdüren müvekkil şirketin hain FETÖ terör örgütü ile irtibatı olduğu şeklinde somut, gerçek ve akla uygun hiçbir dayanak olmaksızın akıl dışı, soyut, paranoyadan ibaret ima ve iddialarla bu şekilde algı oluşturup kamuoyu nezdinde itibarının zedelenmesine sebebiyet vermiştir" denildi.