Bakan Ergün, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kırklareli'de ilk olarak Vali Mustafa Yaman'ı ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Ergün, yaptığı 

konuşmada, AK Parti'nin her yerde olduğunu söyledi.

Türkiye'de halkın yarısının AK Parti'ye oy verdiğini anımsatan Ergün, ''İzmir'de sanki AK Parti yokmuş gibi muamele yapmaya çalışıyorlar. Neymiş İzmir'de Büyükşehir Belediyesini Cumhuriyet Halk Partisi almış. Kardeşim sen yüzde 45 oy almışsan, bende yüzde 40 oy almışım. Yüzde 40 oy az oy mu?'' diye konuştu.

AK Parti'nin hiç bir ilde üçüncü parti olmadığını ifade eden Bakan Ergün, şöyle devam etti:

''Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde gün geçtikçe fabrikaların artışını görüyoruz. Biz memleketimizin hiç bir köşesini bir tanesinden ayırmadanhizmetlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim, sağlık, tarım, yol, sanayi, esnafa destek, herkese birden hizmetlerimizi veriyoruz.

Bizim üçüncü parti olduğumuz bir yer yok. Ya birinci ya da ikinci partiyiz. Kırklareli'de yüzde 30 oy almışız. Bu diğerlerinin arayıp bulamadığı şey. Yüzde 30'u bulsalar bayram yapacaklar. Biz neden 'birinci parti olamadık' diye üzülüyoruz. Birinci olma potansiyeli AK Parti'de var. Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli'de birinci parti, peki Erzurum'da yok. Memleketin bir yerinde varsın, diğerinde yoksun. AK Parti memleketin her yerinde var. En düşük olduğu yerde yüzde 30 ile var. Yüzde 70'le olduğu yer var. Türkiye ortalaması yüzde 50. Var mı böyle başka bir parti?''

Vatandaşa kabahat bulan bir parti olmadıklarını vurgulayan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Demokraside vatandaşa kabahat bulunmaz, kendinde bulunur. Bu seçimlerde de millete ne laflar söylediler duyduk. Millete 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, aptal bunlar, 3 kilo kömüre oyunu sattı' gibi bir sürü lafı söylediler. Millete bunlar söylenmez. Milletin iradesine saygı duyacaksın. Bizde Kırklareli'de halkın iradesine saygı duyacağız. CHP'liler bazen diyor ki halkın yarısı size karşı. Halkın yarısı bize karşı ama senin yanında da değil. Sen yüzde 25 oy almışsın. Sana da yüzde 75'i karşı. Kendi derdine yanmıyor da bizim kine bakıyor. Yüzde 50'sinin oy vermediğini söylüyor. Bizden daha iyi vatandaşa güven verebilecek parti var mı?

Bütün dünya liderlik bunalımı yaşıyor. Kaç tane ülkede var doğru düzgün lider. Bütün Avrupa bugün liderlik krizi yaşıyor. Neredeyse hiç bir ülkede halka güvenveren bir lider yok. Türkiye böyle bir sorun yaşamıyor. Edirne'den Ardahan'a kadar bütün Anadolu coğrafyası Başbakanımıza güveniyor. Oy vermeyen bilegüveniyor. Önümüzde 2,5 yıl gibi bir zaman var. Bu süreçte çalışmak için ideal bir zaman. İyi bir çalışma yapacağız.''

Bakan Ergün daha sonra Kırklareli Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırklareli Üniversitesini ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.