Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı maçta kaburga bölgesinden sakatlanan Senegalli golcüsü Mamadou Niang, derbideki sertlikten yakınarak, ilk kez böyle bir sakatlık yaşadığını ifade etti.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Niang, derbide sarı-kırmızılı ekipten en az 2 oyuncunun atılması gerektiğini savunurken, hakemin göstermediği kartların maçın kaderini doğrudan etkilediğini belirtti.

Derbi maçın ardından özellikle maçtan sonra ve ertesi gün çok şiddetli ağrılar çektiğini kaydeden Niang, sağlık ekibinin çalışmalarıyla durumunun daha iyiye gittiğini kaydederek, ''Bir futbolcu da çok az rastlanacak hemen hemen hiç rastlanmayacak bir sakatlık bu. Böyle bir sakatlığı ilk kez yaşıyorum. Tabi ki normal bir durum, çünkü saha içinde o kadar şiddetli darbelere ve tekmelere maruz kalıyoruz ki... Gözlemlediğim kadarıyla hakemler de bunlara son derece müsamaha gösteriyor, faul çalmıyor, oyunu durdurmuyor. Sonuç itibarıyla ciddi sakatlıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Sinir bozucu bir durum'' şeklinde konuştu.

Kendisini maçlara tamamıyla vererek mücadele eden bir futbolcu olduğunu belirten Niang, ''Her anını, saniyeyi tek tek hatırlıyorum. Özellikle maçlardan sonra televizyondan tekrar izliyorum. Bütün olayları tek tek hatırlıyorum'' dedi.

-''VERİLMEYEN KARTLAR MAÇIN KADERİNİ DOĞRUDAN ETKİLEDİ''-

Derbi maçta yolunda gitmeyen şeyin ne olduğu sorulan Fenerbahçeli futbolcu, şöyle konuştu:

''Maç içinde hepimiz en iyi gayreti göstermeye çalıştık. Zaman zaman iyi işler yaptık, zaman zaman hatalı davranışlarımız oldu. Bunların hepsini değerlendiriyoruz, hocamız hatalarımızı her zaman olduğu gibi gösterecektir. Biz onun direktifleri doğrultusunda daha iyi olmaya çalışacağız. Kişisel düşüncem maçla alakalı, burada Galatasaraylı futbolcular tarafından son derece sert fauller gerçekleştirildi. Ancak karşılığı olan oyun kuralları içindeki kartlar hakem tarafından gösterilmedi. Bu da maçın kaderini doğrudan etkiledi diye düşünüyorum''

-''EN AZ İKİ OYUNCU ATILMALIYDI''-

Galatasaray maçını tekrar izlediğinde kaç oyuncunun atılması gerektiği sorusuna, ''En az 2 oyuncu atılmalıydı'' diye yanıt veren Fenerbahçeli futbolcunun ifadeleri şöyle:

''Bence en az 2 oyuncu atılmalıydı. Çok farklı şeyler bunlar. Genel durumdan bahsettim. En az 2 diyebilirim, ama farklı pozisyonlar, çok net verilmeyen, yüzde yüz penaltılar, bariz pozisyon aldığımda kaldırılan ofsaytlar...Teknik detaya inmeye gerek yok. Bu bir gerçek o gün gerçekten bir sıkıntı yaşadık.''

Sertlik ve hakemlerin yönetimi konusunda Fransa'daki durumun nasıl olduğu sorulan Niang şöyle devam etti:

''Öncelikle benim Türkiye'ye gelmeden önce düşüncem şuydu: Türkiye fizik açıdan gerçekten Fransa'dan daha zorlu bir lig. Bunu bilerek buraya geldim. Gördüğüm bir şey var burada. Rakip takımları özellikle defans oyuncularının oyun kuralları dışında gerçekleştirdikleri sertlikler var ve bunlara müsaade ediliyor. Bu son derece ilginç bir durum. Fransa'da böyle bir maç oynanmış olsaydı eminim ki karşı takımdan bir kaç tane oyuncu atılırdı. Ancak buna müsaade ediliyor, dikkatimi çekti. Bu normal bir durum değil. Ama tabi ki bundan şikayetçi değiliz, profesyoneliz buna da mutlaka uyum sağlayacağız''

Hakemlerle ilgili genel değerlendirmesinin nasıl olduğu sorulan Niang, ''İyi veya kötü değerlendirmem yanlış olur ancak farklı bir hakemlik sistemi var, düzen var. Avrupa'da ben üst düzeyde 10 yılı aşkı süredir futbol oynuyorum. Şikayetçi olduğum manası çıkmamalı, burası yeni bir düzen ve konsept. Bu düzene ve konsepte de mutlaka uyum sağlayacağım. Ben profesyonelim''

İlk kez Galatasaray derbisi oynadığı hatırlatılan Senegalli futbolcu, statta çok güzel bir atmosfer olduğunu, taraftarın üzerine düşeni tamamıyla yaptığını ancak taraftarlara bu gayreti karşısında galibiyet hediye edemedikleri için üzgün olduklarını kaydetti.

-''AĞRILARIM SÜRÜYOR...''-

Bursaspor maçı için durumu sorulan Fenerbahçeli futbolcu, şu an için bir şey söylemesinin mümkün olmadığını, ağrılarının devam ettiğini kaydetti.

Niang durumunu, ''Gerçekten hiç rastlanmayan bir sakatlık, futbolcuda olmayacak bir sakatlık. Sağlık ekibimizle sürekli sakatlığımızı takip ediyoruz. Hedefim oraya gidebilmek ancak şu anda bir şey söylemem imkansız. Çünkü ağrılarım şu an itibarıyla sürüyor'' şeklinde özetledi.

-''KARMAŞIK BİR MAÇ OLACAK''-

Bursaspor maçını da değerlendiren Niang, kendileri için son derece zorlu ve karmaşık bir maç olacağını söyledi.

Takımının Bursa'dan iyi bir neticeyle döneceğine inandığını kaydeden Niang, ''Cuma günü oynayacağımız maç son derece zorlu ve bizim açımızdan bir o kadar karmaşık. Bursaspor şu anda ligin lideri ve bence de gösterdikleri performansla bunu hak etmiş durumdalar. Ancak şu anda tüm bunlara rağmen Fenerbahçe takımının gidip Bursa'dan iyi bir neticeyle döneceğine inanıyorum. Futbolcular olarak da bu durumun farkındayız'' şeklinde konuştu.

-''YÜRÜYECEK DURUMDA DAHİ DEĞİLDİM''-

Niang, maçtan sonra takım arkadaşı Dia ile birlikte bir gece kulübünde eğlendikleri yönündeki haberlere gülüp geçtiğini belirterek, ''Maçtan sonra yürüyecek durumda bile değildim'' dedi.

Kulüp yetkililerinin bu haberlerden bahsedince güldüğünü ifade eden Niang, ''Herkes istediği gibi şeyler yazabilir, buna engel olamayız ancak ben de kulüp yetkilileri bundan bahsedince gerçekten güldüm. Gülerek geçtim. Bu konu hakkında cevap vermek benim açımdan anlamsız. Böyle olmadığını kulübümüze de söyledik. Maçtan sonra yürüyecek durumda bile değildim'' diye konuştu.

Konyaspor maçında, arkasında Semih'in, Galatasaray maçında da Alex'in oynadığı, iki futbolcu arasındaki farkı nasıl gördüğü sorulan Fenerbahçeli futbolcu şunları kaydetti:

''Alex de Semih de gelmeden önce tanıdığım büyük oyuncular. Onları gerçekten büyük hayranlıkla izliyorum. Yanlarında oynamak benim için gurur kaynağı. Ancak tabi ki ikisiyle de oynamak gerçekten mutluluk. Burada hocamız var tercihleri yapan karar veren bir antrenörümüz, patronumuz var. Onun hizmetindeyiz. Onun verdiği kararları sonuna kadar olumlu anlamda uygulamak için hepimiz gayret gösteriyoruz.''

Basın toplantısının ardından Türk Bayrağı ile poz veren Niang, 29 Ekim Cuma günü kutlanacak Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ''İyi bayramlar'' dedi.

A.A.