AKP"li belediye başkanlarının sanatçılara yönelik tavırlarına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tepki gösterdi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son zamanlarda partisine mensup bazı belediye başkanlarıyla bazı yazar ve sinema yapımcıları arasında yaşanan “hoş olmayan tartışmalardan derin üzüntü duyduğunu” belirtti. Günay, “Son Kumsal” adlı belgesel hakkında, filmin yönetmeni Rüya Arzu Köksal ve Aydın Kudu ile İnebolu Belediye Başkanı AKP"li İdris Güleç arasındaki tartışmaya atıfta bulunarak, “Son zamanlarda birkaç belediye başkanıyla bazı yazar ve sinema yapımcıları arasında hoş olmayan tartışmalar basına yansıdı. Bunlardan derin bir üzüntü duyuyorum” dedi. Günay, şunları kaydetti:

“Türkiye"nin yazarları, sanatçıları ve çeşitli alanlarda fikir üretenleri, hepsi, bizimle aynı düşünmek zorunda değildir. Elbette düşüncelerini, bizi de başkalarını da incitmeden ve kesinlikle aşağılamadan dile getirmeleri beklenir. En azından, bu nezaket kurallarına uymayan varsa ya da öyle olduğu kanaatine varmışsak, buna tepki göstermenin yolu, yeni nezaketsiz çıkışlar olmamalıdır.

Bu bakımdan basına yansıyan tartışmaları üzüntü verici bulduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Bize, hükümetimize, siyasal iktidara yönelik eleştiriler varsa o eleştiriler hangi boyutlarda olursa olsun, kabalaşmadan, sertleşmeden, basında yeni polemik konuları oluşmasına yol açmadan, iyi niyetle ve yapıcı örneklemelerle cevaplandırılabilir. Belediye başkanlarımızı ve tüm yöneticilerimizi, bu konularda daha özenli olmaya ve bu tür tartışmalara zemin yaratmamaya çağırıyorum.”

Daha önce de yazar Latife Tekin ile Karabük Belediye Başkanı AKP"li Hüseyin Erer arasında tartışma yaşanmıştı.