Nihat, Beşiktaş Kulübü"nün Yavru Kartal Dergisi"nde, Bener Ekler ve Çağla Yaman adlı iki minik taraftarla söyleşti ve sorularını yanıtladı.

"Sizce UEFA"ya katılma şansımız var mı?" şeklindeki bir soruya Nihat, "Tabii var. Sonuçta iki maç daha yapacağız. İki galibiyet 6 puan demek.

Wolfsburg"a yenilerek büyük bir avantaj yitirdik. Hedefimiz, iki maçtan istediğimiz sonuçları almak. Bu puanları alırsak, matematiksel olarak tabii ki şansımız var. Bu şansımızı kovalayacağız" dedi.

Nihat, Turkcell Süper Lig"de de sezona kötü başladıklarını, ancak daha sonra güzel bir seri yakaladıklarını belirtirken, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını ifade etti.

Futbol yaşamındaki unutamadığı goller sorulunca, Galatasaray"la oynadıkları bir Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında uzatma dakikalarında oyuna girip attığı golü hatırlatan Nihat, "Kupayı aldığımız bu maçı asla unutamam. İkincisi, milli takım formasıyla Avrupa Şampiyonası"nda Çek Cumhuriyeti"ne son dakikada attığım gol" yanıtını verdi.

Taraftarların, destek verdiklerinde futbolcular üzerinde olumlu, desteklemediklerinde ise olumsuz etki yarattığını dile getiren Nihat, aksini söylemenin yalan olacağını kaydetti.

Beşiktaş"ın gol yollarındaki başarısızlığının nedenleriyle ilgili de siyah-beyazlı futbolcu, şunları söyledi: "Gol yollarında sıkıntı varsa, bu, gol atması gereken insanlar görevini gerektiği kadar yerine getirmiyor demektir. Evet, gol yollarında bir formsuzluk durumumuz var. Bizim bol gollü bir maça ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Böylece insanların güveni gelecektir. Bu sıkıntımıza ve çok eleştirilmemize rağmen ligin zirvesindeyiz."

Nihat Kahveci, "Gerçek gücünüzü sahada ne zaman görebileceğiz?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Ben de çok çok iyi olmak için elimden geleni yapıyorum, ama öyle bir şey oldu ki, herkes "Eski Nihat"ı görmek istiyorum" diyor. Ben de eve gittiğimde, kendi kendime "Bu eski Nihat neymiş" diyorum. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sonuçta, takıma neler verebileceğimi biliyorum. Bunun için de çalışıyorum. O zaman şöyle söyleyeyim; eski Nihat"ı en kısa zamanda görecekler."

Nihat, (A) Milli Takım"ın başarısızlığının nedenlerinin sorulması üzerine de "Ortada bir başarısızlık varsa, bu, yönetimden hocasına, futbolcusundan bütün çalışanlarına kadar herkesin başarısızlığıdır, ama tabii ki Avrupa üçüncüsü olmuş bir milli takımın Dünya Kupası"nda olması gerekiyordu. O kadroya ve güce sahibiz.

Başımızda çok değerli bir hocamız vardı, ama maalesef işler her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Beklemediğimiz yerlerde, beklemediğimiz puanlar kaybettik ve gidemedik. İnşallah, önümüzdeki turnuvada oluruz" karşılığını verdi./milliyet