11 Eylül saldırılarında hedeflerden biri olan Pentagon'un yapım aşamasında çok ilginç bir ayrıntı da gizli.
AA
 
 Amerikalılar, yaklaşık 3 bin kişinin yaşamını yitirdiği 11 Eylül saldırılarının 10. yıl dönümünde ölenleri anmak için bir araya geliyor.
 
Ülkenin ''güvenilir'', ancak ''doğrulanmamış'' yeni bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğu açıklanmasının ardından güvenlik güçleri, bugün düzenlenecek törenler öncesinde Washington ve New York'ta yüksek alarmda bekletiliyor.
 
Özellikle Başkan Barack Obama ve selefi George W. Bush'un da katılması beklenen, bir zamanlar Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu noktada düzenlenecek tören öncesinde Manhattan'da sokak, tünel ve köprülerde güvenlik kontrollerinin sıkılaştırıldığı belirtiliyor.
 
Başkan Obama'nın New York'taki törenin yanı sıra saldırılara hedef olan Pentagon ve Shanksville'i ziyaret etmesi bekleniyor.
 
11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde yeni terör saldırıları yapılacağı yönünde istihbarat alındığı açıklanmıştı. Amerikalı yetkililer, terör tehdidi bilgisinin, Mayıs ayında Pakistan'da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelere dayandığını kaydetmişti.