New York"ta yayılan grev ve yaşanan işten çıkartmalar şehri ekonomik çöküntüye sürüklüyor.

Büyük elma zor günler yaşıyor. New York valisi Michael Bloomberg çalışanlarla ile birlikte hareket ederek New York"un kurtulabileceğini söylese de belediye çalışanlarının bağlı bulunduğu sendika işten çıkarılanlar yüzenden anlaşmaya uzak görünüyor.

Bloomberg"e göre 7 bin kişinin daha işten çıkartılması gerekiyor. Mevcut koşullarda çalışanların emeklilik maaşlarını, sağlık sigortalarını ödemem de sorun yaşadıklarını kaydeden Bloomberg, sendikanın taleplerini uzlaşmaya elvermediğini belirtiyor.

Bu yıl üçüncü dönem New York valiliği yapan Michael Bloomberg, mümkün olan işten çıkartma planını ilk ayağında 1 bin 3 yüz kişini işine son verildiğini geçtiğimiz Çarşamba günü açıkladı. Şehrin bütçesinin açkılanması bekleniyor.

Kürsele krizin yarattığı durgunluk ve Wall Street"te yaşanan kriz şehrin finansal rakamlarında büyük bir delik oluştururken vergilerde sıkıntı oluşturmaya başladı.

Bütçe ofisi geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı açıklamada 7 bin kişinin işten çıkartılması ile 350 milyon dolarlık (592 milyon TL)harcamanın engelleneceğini açıkladı.

Gazeteport