Vali Mustafa Malay ve protokol üyelerinin yerleşke alanı içerisindeki boş araziye fidan dikmesiyle başlayan törenler daha sonra ADÜ Atatürk Kongre Merkezi önündeki tören alanında gerçekleştirilen kutlamalarla devam etti. Buradaki törene Vali Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Elvan Celep, İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, siyasi partilerin belediye başkan adayları ve davetliler katıldı.
Törende konuşan ADÜ Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu; Nevruz'un bahar müjdecisi, toprakların ısınması ve ağaçların uyanması olarak bilindiği söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde bugün değişik etkinliklerle Nevruz'un kutlandığını hatırlatan Boylu, ADÜ olarak Nevruz'un amacına uygun kutlanması için her yıl çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
Bayramların huzur, mutluluk, neşe, eğlence ve ziyafet anlamı taşıdığına değinen Vali Mustafa Malay da, Türkiye'de dini ve milli bayramların huzur ve mutluluk içinde kutlandığına işaret etti. Bazı bayramların sınırlı olduğunu ve sadece o ülkelerin sınırları dışında kutlanmadığını anlatan Malay, “Böyle bayramlar dışa açılamaz. Ama Nevruz 5 bin yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde kutlanan geniş kapsamlı bir bayramdır. Türklerin olduğu her yerde bu bayram amacına uygun kutlanıyor. Üzülerek görüyoruz ki bazı
yerlerde Nevruz'un amacı saptırılıyor. Ülkemizin değişik bölgelerinde Nevruz kutlamaları sırasında dövüş ve kavgalar oluyor. Bu şekilde kutlama yapmak Nevruz'un amacıyla bağdaşmaz. Çok şükür Aydınımızda böyle olumsuzluklar yaşanmıyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından törende; ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Törenler sırasında kazanlarda pişirilen aşure protokol üyeleri ve davetlilere ikram edildi. Çeşitli halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törenlere Vali Malay ve protokol üyelerinin Nevruz'un simgesi olan Nevruz ateşini yakmasıyla devam edildi. Sırayla yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan protokol üyeleri renkli görüntüler oluştururken, Aydın"daki törenler Nevruz"un simlerinden olan demir dövme geleneğinin yerine getirilmesiyle son buldu.