İzmir'de, nevruz kutlamalarında eylem yapmak istedikleri ileri sürülen ve 800 gram el yapımı patlayıcıyla yakalanan 2'si kız 3 üniversite öğrencisi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nevruz kutlamalarında eylem yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçip Bornova İlçesi'ndeki bir eve baskın düzenledi.

Baskında, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi M.D.M. (23), Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi R.P. (23) ile Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi L.Y. (22) yakalanırken, 800 gram parça tesirli, basınç etkili, fitil ateşlemeli patlayıcı ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.D.M.'nin, Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK kamplarında patlayıcılar üzerine eğitim aldığı, büyük kentlerde eylem yapmak üzere gönderildiği, Ege ve Akdeniz sorumlusu olduğu öğrenildi. M.D.M.'nin daha önce de İstanbul, Mersin ve Adana'da molotof atma, araç yakma eylemlerine katıldığı saptandı. L.Y. ile R.P.'nin de eğitim gördükleri okulların terör örgütü PKK sorumlusu oldukları bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan üç zanlı, adliyeye sevkedildi.