ANTALYA'da faaliyet gösteren Rus okulundaki nevruz kutlama etkinliğinde düzenlenen güzellik yarışmasının 4 kişilik jürisi, Rus votkası karıştırılmış vişne sularını içip puanlama yaptı.

Öğrencilerin danslarını izleyerek puanlama yapan jüri, 17 yaşındaki Aynagül Irzabekkızı'nı Nevruz Güzeli olarak seçti.

Antalya'da Rusya müfredatına göre eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Özel Rusya Uluslararası Okulu tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları, ilginç görüntülere sahne oldu. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe yaşları 8- 18 arasında değişen öğrenciler katılırken, etkinlik programı kapsamında düzenlenen güzellik yarışmasına okulun turizm lisesi bölümünde öğrenim gören 5 kız öğrenci katıldı.

Sahneye çıkan öğrenciler, Antalya Rus Okulu sahibi Victor Bikkenev, Kazakistan'dan gelen Habar TV ve Rusya'da yayımlanan Komsomolskaya Pravda Gazetesi temsilcilerinden oluşan 4 kişilik jüriye kendilerini beğendirmeye çalıştı. 3 aşamalı yarışma esnasında iki kez kıyafet değiştiren öğrenciler, jüridekilere dans gösterileri sundu.

Öğrenciler, geleneksel dansların yerine popüler kültüre ilişkin dans gösterileri sunarken, sergilenen dansları izleyen jüri üyeleri, Rus votkası karıştırılmış vişne sularını içip puanlama yaptı. Program sırasında yine öğrencilerden oluşan iki farklı dans grubu gösteri yaptı. Rus ve Kazak öğrencilerden oluşan dans grubu ile sahneye çıkan bir kız öğrencinin mini şortu ile yaptığı ilginç dans gösterisi de dikkat çekti.

Jürinin puanlaması için son kez sahneye çıkan öğrenciler ise Sezen Aksu'nun "Yosmam Salla" adlı şarkısının melodisi eşliğinde toplu olarak dans etti. Öğrencilerin danslarını izleyerek puanlama yapan jüri, 17 yaşındaki Aynagül Irzabekkızı'nı Nevruz Güzeli olarak seçti. Yarışmacılara çiçek ve kalp şekildeki kutularda çikolata paketleri hediye edildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Rus Okulu sahibi Victor Bikkenev, nevruzu kutlamak için böyle bir program hazırladıklarını söyledi.

Etkinlikteki gösterilerin öğrenciler tarafından hazırlandığını dile getiren Bikkenev, “Bugün nevruzun birinci gününü kutladık. Uluslararası bir okul olduğumuz için Kazak öğrencilerimize bir jest yapmak istedik. Kazakistan'dan gelen Habar TV ve Rusya'da yayımlanan Komsomolskaya Pravda Gazetesi temsilcileri de bize destek vererek jüri üyemiz oldular” dedi.

DHA