İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde, internet bağlantınız olmadan da Netflix'teki dizileri, filmleri ve belgeselleri izlemenizi sağlayan indirme özelliği artık daha akıllı hale geldi. Yapımları mobil cihazlarınıza indirerek ister evle iş arasında gidip gelirken ister seyahatte ya da internetin çekmediği veya sorunlu yerlerde Netflix izleyebilmenizi sağlayan bu özelliğin gördüğü rağbet nedeniyle Netflix, bu uygulamanın teknolojisini geliştirdi. Artık indirdiğiniz bir bölümü izlemeyi bitirdikten sonra 'akıllı indirme' o bölümü silecek ve ardından otomatik olarak sıradaki bölümü indirecek.

Yani bundan böyle ihtiyacınız olmayan dosyaları tek tek silmenize gerek yok. İzlediğini dizinin bir sonraki bölümüne geçiş yapmak çok daha kolay. Sizin sadece bir bölüm indirmeniz yeterli, akabinde diğer bölüm mobil cihazınızda hazır ve nazır olacak.

Sadece Wi-Fi olduğunda çalışacak

Netflix'in üyelerine eğlence deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol olanağı sunma hedefi doğrultusunda kullanıcılar 'akıllı indirme' özelliğini ne zaman kullanmak istediklerini seçebilirler. 'Akıllı indirme', halihazırda indirmiş olduğunuz bölümden daha fazla alan kullanmadığı gibi, sadece Wi-Fi mevcut olduğunda çalıştığından mobil verinizi kullanmaz. İlk olarak Android telefonlarda ve tabletlerde kullanılabilecek olan 'akıllı İndirme' özelliğinin kısa süre sonra iOS cihazlara da gelmesi bekleniyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU