İsrail"de iktidardaki koalisyonda “kaos” çıkmasından korkan Başbakan Binyamin Netanyahu"nun yakın çevresine göre, Başbakan, Türkiye ve Filistinlilere ağır eleştirilerde bulunan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman"ı “cezalandırma”yı düşünmüyor.

Netanyahu"nun koalisyon ortağı İşçi Partisi"nin “Lieberman"ı uyar” talebini reddettiği belirtilirken “Türk dostu” olarak bilinen Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Elizer ise, Netanyahu'yu eleştirerek "Başbakan olsaydım Lieberman"a "Artık yeter. Burası bir sirk değil" derdim” şeklinde konuştu.

Jerusalem Post gazetesi, “Başbakan, İşçi Partisi"nin Dışişleri Bakanını Cezalandırma Çağrılarını Reddediyor” başlıklı haberinde Netanyahu"ya yakın kaynaklara dayanarak “Başbakan Netanyahu"nun, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman"ın, Dışişleri Bakanlığı ve (eylül ayındaki) BM"deki konuşmalarında Filistinliler ve Türkiye konusunda bağımsız görüşlerini dile getirmesine rağmen hakkında herhangi bir disiplin önlemini alma niyeti yok” diye yazdı.
Netanyahu"nun yakın çevresinin, Başbakanın, Lieberman"ın Pazar günü Dışişleri Bakanlığı"ndaki büyükelçiler toplantısında yaptığı konuşmadan rahatsız olduğunu söylediğini belirten gazete, aynı kaynakların “Ancak, Başbakanın, Lieberman"a, kendi ve partisi Beiteinu"nun sürekli kırmızı çizgileri aşması halinde bunun sonuçlarına katlanması gerekeceği uyarısı yapması yönünde, hükümetin İşçi Partisi üyelerinden gelen talebi ve yönetimi eleştirenlerin öğütünü kabul etmeyeceğini” söylediklerini de yazdı.

-“NETANHAYU HİÇ MEMNUN DEĞİL AMA KOALİSYON GERÇEKLERİ VAR”-

JPost, haberinde Netanyahu"nun yakın çevresinden birinin “Birçok kişinin koalisyonda kaos çıkmasını istediğini biliyoruz ancak bunu sağlamaya niyetimiz yoktur. Başbakan, Lieberman"ın, hiç de yardımcı olmayan beyanlarından memnun değil ve Lieberman"ın farklı konuşursa mutlu olur ancak koalisyon gerçekleri var” sözlerini de yansıttı.

-BEN ELİEZER: “ARTIK YETER. BURASI SİRK DEĞİL”-

Koalisyon"un ortağı İşçi Partisi'nin Lieberman"ın sözlerini “doğru değil, koalisyonun görüşlerini yansıtmıyor” diye yorumladığını belirten gazete, İşçi Partili Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Elizer'in, daha ileriye giderek Netanyahu"nun Lieberman sorununu çözmesi gerektiğini söylediğini yazdı.

Ben Eliezer “Lieberman tutarlıdır. Asıl mesele, Lieberman"ı dışişleri bakanı olarak atayan Bibi, (Netanyahu"nun kısa adı). Dışişleri Bakanı ülke adına konuşmalı. Başbakan olsa idim Lieberman"a "Artık yeter. Burası sirk değil" derdim” şeklinde konuştu.