Edinilen bilgiye göre, Muğla Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yaralı olarak bulunan leylek, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne götürüldü. Yaralı leylek daha sonra Ula ilçesine bağlı Gökova beldesindeki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

Muğla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Mühendisi Hüseyin Akgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleğin belediye zabıtaları aracılığıyla kendilerine ulaştığında bir kanadında saçma yarası olduğunu söyledi.

''Kara Leylek''in Muğla bölgesinde fazla görünmeyen bir tür olduğunu ifade eden Karagöz, ''Leyleği hayvan hastanesine gönderdik, orada gerekli müdahaleyi yapıp kanadını kurtarmaya çalışacaklar. Yarası ağır olduğu için kanadının kesilmesi gerekebilir. Kanadı kesilirse doğada kendine bakamayacağı için sahiplendirme yoluna gidilerek mühendisliklerimizde ya da genel müdürlüğümüzün uygun gördüğü bir yerde hayvana bakmaya çalışacağız'' dedi.

Hayvan Hastanesi'nde görevli Uzman Veteriner Hekim Göksel Bayramlı ise, ''Kara Leylek''lerin nesli tükenme tehlikesi altında olan bir tür olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

''Avrupa Birliği komisyonları bu hayvanların türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını bildiriyor. Leyleğin kırığının tedavi edilmesi oldukça zor. Tedavinin ardından hayvan eski sağlığına kavuşursa onu doğaya bırakacağız. Kanatta kangren olursa kanadı kesmek zorunda kalabiliriz. Kanadı kesilirse doğada kendine bakamayacağı için bir rehabilitasyon merkezinde kalabilir. ''

Öte yandan, tedavi altına alınan leyleğe hayvan hastanesi yetkilileri ''Karam'' ismini verdi.