Van'ı yıkan deprem, yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olurken enkazdan sağ çıkanların da psikolojisini sarstı. Eylül ayındaki atamalar sonrası Erciş Anadolu Lisesi'nde öğretmenliğe başlayan Dursun Demir (29), Kışla Mahallesi'ndeki evinde depreme yakalandı.


Depremin ardından Dursun öğretmenin nişanlısı ve ailesi hemen Erciş'e giderek yürütülen arama kurtarma çalışmalarını umutla beklemeye başladı. Arkadaşları, merakla bekleyen aileye Dursun öğretmenin de sağ kurtulduğu müjdesini verdi. Ancak enkaz altından çıktıktan sonra olayın şokuna giren Dursun Demir kayıplara karıştı.

BİR TEK DURSUN BULUNAMADI

Nişanlısı Olcay Özdemir ile anne Hatice Demir, Dursun öğretmenin depremden önce arkadaşlarıyla buluştuğu bilgisini aldıklarını belirterek, "Yapabileceğimiz her şeyi yaptık Dursun'u bulabilmek için. Hastaneleri tek tek dolaştık. Yine de bir sonuç alamadık" dedi. Çocuklarının bulunması için el ilanları bastıran Hatice Demir, 'Evinin enkazı defalarca bir o tarafa, bir bu tarafa kaldırıldı, bulunamadı. En son iki bayan, 'Biz gördük' dedi. Üzerindeki kıyafete kadar tarif ettiler, ne derece doğru bilemiyoruz, kim ne diyorsa o tarafa koşturuyoruz. Enkaz başında beklerken de Ağrılı biri, 'Ben çıkarttım, kız meslek lisesinin oraya götürdüm' dedi. Dursun'u görenler var, yaşadığını biliyoruz, umutluyuz ve onu bulacağız" diye yardım istedi.

ARAMA EKİBİ KURDULAR

Dursun Demir'in 20 kişilik öğrenci grubu öğretmenlerini bulabilmek için arama ekibi kurmuşlar. Sokak sokak, mahalle mahalle öğretmenlerini arayan öğrencileri ellerindeki el ilanlarıyla vatandaşlarla tek tek konuşuyor ve ilanları dağıtıyorlar. Öğrencileri, "Öğretmenimizi sokak sokak arıyoruz, pes etmek yok, onu mutlaka bulacağız" diyor.

yenişafak