Erdoğan, tüm etnik unsurların üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleşmesi gerektiğini belirterek, "Bundan kimse rahatsız olmamalı" dedi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "her etnik unsurun kendi kimliğiyle saygı görmesi gerektiğini, buna saygı duymanın insani bir görev olduğunu'' söyledi. Başbakan Erdoğan, dün akşam partisinin Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı tarafından İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen "Büyük Beşiktaş Buluşmaları-1'' toplantısına katıldı. Erdoğan, şöyle konuştu: Yola çıkarken 3 ilkeyi açıkladık. Bunlardan bir tanesi, 'etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik. İkincisi, 'bölgesel milliyetçilik yapmayacağız'. Üçüncüsü, 'dinsel milliyetçilik yapmayacağız'. Yola böyle çıktık. 'Etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik, çünkü ne yazık ki bu yapılıyordu. Ülkemde onlarca etnik unsur var. Türkü var, Kürdü var, Çerkez'i var, Abhazası var, Boşnağı var, Arnavutu var... Bunlar arasında ayrım yapamazsın. Her etnik unsur kendi kimliğiyle saygı görmelidir. Buna saygı duymak bizim insani görevimizdir. Buradaki yaklaşımımız, yaradılanı yaradandan ötürü sevmektir." Erdoğan, üst kimliğin "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı'' olduğunu belirterek şöyle dedi: "Alt kimlikteki bütün etnik unsurlar, üst kimlikte, yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleşmeli, bundan kimse rahatsız olmamalı. Maalesef bundan rahatsız olanlar var, bunu üzülerek söylemem lazım.''

ÇUKURDAN ÇIKANLARA BAKIN
Erdoğan, Kırklareli'ndeki mitingde ise Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kazılarda çıkanlara değinerek, "Şu çukurlardan ne çirkin planlar çıkıyor görüyor musunuz? Milleti bölmeye, milletin arasına nifak tohumları ekmeye çalışmışlar. Karanlık senaryolar yazmışlar. Hukukun dışına çıkmışlar" dedi. Baykal için "10 koyun versen kaybedip gelir" diyen Erdoğan, CHP iktidarlarında vatandaşların ekmeği, gazı, karneyle aldığını belirterek, kendisine hediye edilen ve aynı zamanda karne olarak kullanılan eski bir nüfus cüzdanını kalabalığa gösterdi. Tekirdağ'daki mitingde ise Erdoğan "İnce giyerim ince' isimli Tekirdağ türküsünün sözlerini hatırlatarak "Derelerin çakılı, nereden aldın bu akılı? / Baykal bir yana / Bahçeli bir yana / İkisinin resmini çıkarsınlar yan yana. Çünkü bunların birbirinden farkı yok. Bunların siyaseti de bir, dili de bir, uslubü de bir" dedi.

SABAH