Almanya'nın başkenti Berlin'deki Neukölln ilçesinde bir binada daha kundaklama girişiminde bulunuldu. İlçede daha önce de beş binada kundaklama girişiminde bulunulmuş, bir binada çıkan yangında üç Sırp hayatını kaybetmişti.

Berlin polisi, Hermannstrasse caddesindeki çok katlı bir binada, koridorda duran bir bebek arabasının içine kağıt konularak yakılmaya çalışıldığını, ancak yangının kendiliğinden söndüğünü belirtti.

Koridorda gürültüleri duyarak uyanan bir kadının, sönen yangını gördüğü ve saat 01.20'de polisi arayarak olayı haber verdiği kaydedildi.

Yangınla ilgili soruşturmayı emniyet müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Sonnenallee Masası"nın üstlendiği bildirildi. Neukölln ilçesindeki ilk yangın Sonnenallee adlı caddede meydana gelmişti.

Öte yandan, kundaklama olaylarıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), kundaklama girişiminde bulunanların henüz yakalanamadığını ve polisin çok yönlü araştırma yürüttüğünü belirtti.

TBB Yönetim Kurulu Sözcüsü Serdar Yazar, yangınların, yoğun olarak göçmen kökenlilerin oturduğu binalarda çıkmış olmasının göçmenler arasında büyük endişe yarattığını, göçmenlerin çoğunun, bu olayları ve camilerin kundaklanmaya çalışılmasını, Alman politikacıların ayrımcı söylemlerinin sonucu olduğuna inandığını kaydetti.

Bu yangınlardan aceleci sonuçlar çıkartılmasının doğru olmadığına işaret eden Yazar, TBB'nin, araştırmaları yakından izleyeceğini, yangından etkilenen aileleri ziyaret edeceğini ve bu konuda Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting ile görüşeceğini bildirdi.

A.A.