Yunan vatandaşının yanlışlıkla öldürüldüğü belirlendi.Almanya’da devlet görevlilerinin de karıştığı cinayetlerde bir sır perdesi daha kalktı. Yunan vatandaşının yanlışlıkla öldürüldüğü belirlendi.

Almanya’da 2000 ile 2006 yılları arasında öldürülen 8 Türk ve 1 Yunanlı göçmene dair ilginç bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. 88 kişilik suikast listesinde yer alan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan, Münih’te öldürülen Theodorus Boulgarides isimli Yunanlı’nın Türk olduğu düşünülerek öldürüldüğünü söyledi.

TÜRKLER’LE DOSTTU

Boulgarides’in Türkler’e çok benzediğini ifade edenÖzdoğan, “Ayrıca çok sayıda da Türk arkadaşı vardı. Bundan yola çıkarak yanlışlıkla öldürüldü. Nitekim cinayetleri işleyen Neo-Naziler Türkler’in ne olduğunu kimolduğunu bilmezler. Bizi tanımıyorlar” dedi. 15 Haziran 2005’te Münih’te öldürülen Theodorus Boulgarides kentte anahtarcılık yapıyordu. Dükkanını henüz yeni açmıştı. O da diğer Türkler’in öldürüldüğü aynı silahla Ceska ile başına ateş edilerek öldürüldü. Yunanistan vatandaşı olan Theodorus birçok Türk arkadaşı bulunuyordu. Alman uyruklu Yvonne Boulgarides’le evliydi ve iki çocuğu bulunuyordu.

BİZİ TANIMAZLAR

Özdoğan, Doğu Almanya’da bulunan 6 eyalette hemen hemen hiç Türk’ün yaşanmadığını bu nedenle bölgede Türk düşmanlığının yüzde 70’in üzerinde olduğunu kaydetti. Özdoğan, “Batı Almanya’da ise yüzde 45 civarında. Yani fark tanımamadan dolayı kaynaklanıyor. Bizimen çok üzerinde durmamız gereken noktadır. Eyalet politikacılarla görüşüp sorunu çözmede adımlar atılmalı” diye konuştu.

Mahkeme masrafları Türkiye’den

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Boulgarides’in eşi Yvonne Boulgarides’i de ziyaret ettiğini belirten Özdoğan, “Hukuk komisyonu kuruluyor. Türkiye bütün masrafları karşılamayı hedefliyor. Ailelerin hakları büyükelçiliğin nezdinde takip edilecek. Bakanımız da bu konuyu yakından takip edeceği sözünü verdi” dedi.

HABER: Nesrullah SONAY-BUGÜN GAZETESİ