Dortmund'da kurulan Noel pazarını gezen iki Türk genci 28 Aralık'ta neo-Nazilerin saldırısına uğradı. 17 yaşındaki F.K., pazarı gezdiği sırada 6 kişilik neo-Nazi grubundan biri F.K.'ye saldırdı. F.K.'nin 16 yaşındaki arkadaşı E.S. ona yardım etmek istedi ancak, saldırganlar başının arkasına bir vodka şişesi ile vurdu. E.S. "Bize küfür yağdırıp, 'Pis Türkler' diye bağırdılar. Yere düştüm, öldüresiye tekmelerle vurmaya devam ettiler" dedi. İki gencin de burnu kırıldı, dudağı patladı ve vücutlarında ezilmeler meydana geldi. E.S.'nin başına 3 dikiş atıldı. 
 
Savcılık soruşturma başlatırken 24 yaşında sabıkalı birinin yakalandığını açıkladı. Neo-Nazi forumlarında bu kişinin Sven Kahlin olduğu duyuruldu. Kahlin, daha önce bir kişiyi bıçakladığı için 6 yıl hapis cezası almış, eylülde suçu tecil edilmişti. 16 yaşındaki gencin babası M.S. "Bu işin peşini bırakmayacağım. Saldıranlardan 5'i serbest bırakılmış. Böyle insanlar nasıl serbest bırakılır" dedi.
 
Hitler posteri yapıştırdılar
Bavyera'daki Taufkirchen'de ise önceki gün kimliği belirlenemeyen kişiler bir kuru temizleme, eczane ve döner dükkanına Hitler posteri astı. Asılan Hitler posteri ise mizah dergisi Titanic'in polisin cinayetler karşısındaki acizliğini resmetmek için hazırladığı kapağıydı.