Neill, G.Saray"ın toparlanamamasını bu cümleyle özetledi ve ekledi: Taraftar sabrını tüketti, tepki veriyor. Takımda işte bunu kaldıramayan futbolcular var. Ama ben kaldırıyorum...

Avustralya"da yayın yapan Sydney Morning Herald Gazetesi"ne konuşan Lucas Neill, son yenilgilerden dolayı yaşadıkları krize dem vurdu, taraftarların tepkisiyle ilgili yorumda bulundu. Neill, başarısızlığın üzerlerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ve bu baskıyı bazı oyuncuların kaldıramadığını belirtti.

"TEPKİLERİNİ HEMEN GÖSTERİYORLAR"

Deneyimli futbolcu “Sahada üzerimizde çok fazla baskı var. Galatasaray, Türkiye"nin en büyük kulübü ve 27 milyon taraftarı var. 27 milyon taraftar da 27 milyon fikri beraberinde getiriyor. Sezona yaptığımız tutuk başlangıcın ardından
üzerimizdeki baskı çoğaldı. Artık bütün maçları kazanmamız bekleniyor” ifadesini kullandı.

Neill, “Taraftarlar biraz sabrını da kaybetmeye başladı. Artık iyi sonuçlar bekliyorlar. Dürüst olmam gerekirse bu baskıyı kaldırmakta zorlanan oyuncular var” diyerek yaşadıkları performans düşüklüğünün sebeplerinden birisine dikkat çekti.

Avustralyalı oyuncu “Sezona berbat bir başlangıç yapmış olduk. Buradaki kültür, insanların iddialarını ortaya koyma ve çekişme üzerine kurulu gibi. Ve çatışmaların ortaya çıkması doğal. Çünkü Türkler memnuniyetsizliklerini göstermekten çekinmiyor. Bazı oyuncular bu durumlarla başa çıkmayı başarıyor. Tıpkı benim gibi. Ben genç oyuncularımıza fazla büyütememelerini söylüyorum. İnançlarını ve güvenlerini tekrar kazanmaları için işlerine konsantre olmaları gerektiğini anlatıyorum” dedi.

HTSPOR / Ulaş GÜRŞAT