Yönetmen Levent Semerci'nin Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan 2 bin 365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesini anlattığı 'Nefes: Vatan Sağolsun' adlı film yarın vizyona girecek.

Senaryosunu Levent Semerci ile İlker Altınay ve Hakan Evrensel'in yazdığı filmde, Akan Atakan, Barış Aydın, Barış Bağcı, Cüneyt Deniz, Doğukan Polat, Ekin Bulut, Engin Baykal, Ersin Cem Bilgin, Ertunç Atar, Faruk Uysal, Göktay Tosun, Hakan Bulut, Hakan Turutoğlu, İbrahim Aköz, İlker Kızmaz, Kadircan Kulbay, Koray Ezgin, Melih Kokucu, Mete Horozoğlu, Muharrem Bayrak, Okan Avcı, Onur Gürsoy, Orhan Doruk Şengezer, Ozan Tekcan, Ömer Tahsin Çetin, Özgür Eren Koç, Serkan Altıntaş, Serkan Yatan, Sinan Ateş, Soner Caner, Turgay Atalay, Utku Duman Akan Atakan, Barış Aydın, Barış Bağcı ile Cüneyt Deniz rol aldı.


Yapımcılığını Murat Akdilek ve Levent Semerci'nin üstlendiği, müziklerini Fırat Yükselir'in yaptığı filmin konusu özetle şöyle:

'Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu'nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı'nda görevli yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek 2 gün süren intikalin ardından karakola ulaşır. Askerler, karakoldaki jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar, son güne kadar karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.'

'ÖZGÜR WOODSTOCK' SİNEMALARDA

Yönetmen Ang Lee imzası taşıyan ve Demetri Martin, Imelda Staunton, Eugene Levy ile Iemile Hirsch'in oynadığı 'Özgür Woodstock/Taking Woodstock' sinemaseverlerle buluşacak.


Senaryosunu Tom Monte ve James Schamus'un kaleme aldığı filmin konusu şöyle gelişiyor:

'Yıl 1969... Greenwich köyünde yaşayan bir iç mimar olan Elliot Tiber, köhne bir motelde yaşayan ebeveynlerine yardım etmek için El Monaco'ya geri dönmek zorunda kalır. Banka evlerini haczetmek istemektedir, sigorta borcunu ödeyemeyen babaları ise evi yakma niyetindedir. Komşularından yakında hippilerin bir müzik festivali düzenleyeceği haberini alan Elliot, yapımcıları arar. Niyeti köhne otellerinden bir miktar para kazanabilmektir. Yaklaşık 3 hafta sonra yarım milyon insan çok yakınlarındaki arazide toplanmıştır. Bu Elliot için bir kuşağın yaşamını, kültürünü keşfetme fırsatı yaratacaktır.'


Bu hafta gösterime girecek bir diğer film de Krisztina Goda'nın yönettiği ve Kata Dobo, Ivan Fenyö, Sandor Csanyi ile Karoly Gesztesi'nin oynadığı 'Zafer Çocukları/Children Of Glory'... Macaristan'da 1956 yılında yaşanan olayları anlatan filmin konusu şöyle:


'1956 yılında Sovyetlerin etkisindekİ Macaristan, sadece su topunda süper güce sahiptir. Su topu takımı oyuncuları kazandıkları zaferlerle tüm halkın dikkatini çekmektedir. 1955'te Moskova'da, Macarlar maçı hakem yüzünden kaybetmişlerdir. Melbourne'deki olimpiyatlarda rövanş maçı yapma fırsatı doğmuştur. Öte yandan Budapeşte'de halk ayaklanmış ve Sovyetlere başkaldırmıştır.'

WALT DİSNEY'DEN YENİ BİR ANİMASYON

Walt Disney Pictures ve Pixar Animation Studios'un sunduğu haftanın tek animasyon filmi 'Yukarı Bak/Up' minik seyirciler kadar yetişkinleri de sinema salonlarına bekliyor.


Pete Docter ile Bob Peterson'ın yönettiği filmi Christopher Plummer, John Ratzenberger, Edward Asner ile Delroy Lindo'nun seslendirdi.


Seyirci ile 3D formatında buluşacak olan filmde, evine binlerce balon bağlayarak Güney Amerika'nın yaban hayatına uçan ve sonunda hayatı boyunca düşlediği büyük macerasını gerçekleştiren 78 yaşındaki balon satıcısı Carl Fredricksen'in 'yukarıda' geçen hikayesi anlatılıyor.

COCO CHANEL'İN HAYATI BEYAZPERDEDE

Chanel markasının yaratıcısı Coco Chanel'in kendi markasını kurduğu ve 20. yüzyıla damgasını vuran 'Chanel No: 5' adlı parfümü oluşturduğu ilk yılları anlatan 'Coco Chanel & Igor Stranvinsky – Büyük Aşk' adlı dönem filmi sinemaseverlerle buluşacak.


Jan Kounen'in yönettiği filmde, Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Anatole Taubman ile Natacha Lindinger rol aldı.

Chanel firmasının büyük katkısı ile gerçekleştirilen filmde Coco Chanel'i canlandıran aktris Anna Mouglalis'in filmde giydiği bütün kıyafetler, Chanel'in gerçek hayatta giydiği ve özenle saklanan koleksiyonundan izin alınarak kullanıldı. Filmin konusu şöyle:


'Kariyerinin başında olan Coco Chanel, bir akşam Igor Stravinsky adlı Rus bestecinin hazırladığı bir operanın ilk gösterimine gider. Çağı için fazla modern bulunan eser, seyirci tarafından yuhalansa da Coco müzisyenin notaları arasında yatan dehayı fark eder ve Stravinsky'den çok etkilenir. Ancak ünlü besteci evlidir ve çocukları vardır. Chanel, Ekim Devriminden sonra Rusya'dan kaçan ve Fransa'da mülteci olarak yaşayan Stravinsky ile ailesine evini açar. Chanel ve Stravinsky 20 yüzyıla damgasını vuracak fırtınalı bir aşk yaşanmaya başlar. Stravinsky'nin Fransa'daki hayatı giderek bir çıkmaza sürüklenirken Coco yaşadığı aşkın da etkisiyle kariyerinde yükselişe geçer ve efsanevi No:5 adlı parfümü oluşturur.'

'KARA BÜYÜ' KORKUTACAK

'Örümcek Adam/Spider Man' ve 'Evil Dead' serisinin yönetmeni Sam Raimi, şeytani bir lanetin etkisini kırmanın çaresini umutsuzca arayan bir genç kadının öyküsünü anlatan 'Kara Büyü/Drag Me to Hell' ile korku türüne geri dönüyor.

Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer, Adriana Barraza, Chelcie Ross, Reggie Lee, Molly Cheek ve Bojana Novakovic'in rol aldığı, senoryosu Sami Raimi ve Ivan Raimi'ye ait olan filmin konusu şöyle:

'Christine Brown, Los Angeles'ta yaşayan bir ev kredisi uzmanıdır. Mesleğinde hırslı ve tutkuludur. Clay Dalton adında yakışıklı bir erkek arkadaşı vardır. Esrarengiz görünümlü Bayan Ganush'un aldığı konut kredisinin vadesinin uzatılması talebiyle bankaya gelişine kadar hayatında her şey tam istediği gibidir, Christine bu noktada kararsız kalır. İçgüdülerinin sesini dinleyip yaşlı kadına istediği süreyi vermeli midir? Yoksa patronu Bay Jacks'ı etkilemek için süre uzatma talebini reddetmeli midir? İkincisini seçerse ikramiyesini alacaktır. Christine ikincisini seçer, borcuna karşılık evden tahliye edilmesi için gerekli talimatı vererek Bayan Ganush'u zor durumda bırakır.


İntikam hırsına kapılan yaşlı kadın Christine'ye Lamia adıyla bilinen çok güçlü bir büyü yapar. Artık Christine'in hayatı cehenneme dönüşmüştür. Şeytani güçlerin saldırıları ve karamsar erkek arkadaşı tarafından yanlış anlaşılması üzerine ruhunu ebedi lanetten kurtarmak amacıyla Rham Jas adlı bir kahinin yardımına başvurur. Hayatı kabusa dönen Christine'in normal hayatına dönmesi için kahin büyüyü tersine çevirecek çılgınca bir süreç başlatır.'

'OKYANUS DÜNYASI' SİNEMASEVERLERLE BULUŞACAK

Efsane kaptan Jacques-Yves Cousteau'nun oğlu Jean-Michel Cousteau'nun önderliğinde ve Jean-Jacques ve Francois Mantello'nun yönetmenliğinde çekilen 'Okyanus Dünyası/OceanWorld' de yarın vizyona girecek yapımlar arasında yer alıyor.

İzleyicileri, dünyanın yaşam kaynağı okyanusların mucizevi ve zengin dünyasına davet eden film, 3 boyutlu ilk uzun metraj belgesel olma özelliğini taşıyor.

Filmde, Avustralya'daki 'Great Barrier' resifinden Meksika'daki Roca Partida'ya kadar geniş bir alanda köpekbalıklarının hayatını gözler önüne seren belgeselde, manta vatozunun büyüleyici bale gösterisi, çekiç balığının soylu ailesi, aslan balıklarının acımasızca avlanışı, genç bir grup yunusun ağ futbolu oynaması, deniztavşanının inanılmaz İspanyol dansı ve deniz ejderi anlatılıyor.


Yapımı 7 yıl süren, 25 keşif yolculuğu ve 200 saatlik çekim sonucunda ekrana taşınan yapım, Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı desteği ile yapılandırıldı./yeni şafak