Nedim Şener, duruşmaya getirilirken cezaevi aracının çok kötü kullanılması üzerine mide problemleri yaşadı, bu duruşmada da sürdü.
CEM TURSUN İstanbul DHA
Gözaltı süresiyle birklikte 100 gündür özgürlüğünden yoksun olan gazeteci Nedim Şener, basın yoluyla hakaret ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla bir davada daha hâkim karşısına çıktı. Eşinin cezaevinden getirilmesini bekleyen Vecide Şener, duruşma salonu önünde gözyaşlarını tutamadı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Şener, Milliyet’te 3 Nisan 2010 tarihinde yayımlanan, “Fuar yeri kavgası rüşvet soruşturmasına döndü” başlıklı haberde “gizliliği ihlal ve hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
 
Gözleri doldu
Duruşmayı, Nedim Şener’in eşi Vecide Şener ve çok sayıda gazeteci arkadaşı izledi. Nedim Şener’in duruşma salonuna getirilmesinin ardından bekleyen gazeteciler ve eşi Vecide Şener, ‘Merak etme buradayız’ diyerek Şener’e el salladılar. Duruşma salonuna girdikten sonra eşini gören Nedim Şener, eşine gülümseyerek nasıl olduğunu sordu. Vecide Şener de gülümseyerek ‘Merak etme ben çok iyiyim’ dedi. Duruşma devam ederken duygulanan Vecide Şener duruşma salonundan ayrıldı.
Eşinin duruşma salonundan ayrıldığını gören Nedim Şener’in gözlerinin dolduğu gözlendi. Şener, savunmasında isim ve soyisimlerin haber kaynağından kendisine açık olarak geldiğini ancak, kendisinin isimleri kodlayarak yazdığını ifade etti. Şener, şunları söyledi:
“Gizliliği ihlal etmek ve hakaret gibi bir kastım yoktu. Olsaydı isimleri açık yazardım. Haberi yazdığım dönemde soruşturma yoktu.  Soruşturma haberi yazdıktan birkaç ay sonra gerçekleşti. Yani, soruşturma sürecine herhangi bir zarar gelmedi.”
Mahkeme hâkimi, savunma için süre vererek duruşmayı erteledi. Nedim Şener, Bakırköy Adliyesi’ne getirildiğinde cezaevi aracını yol boyunca çok hızlı ve sarsarak kullanan şoföre isyan etti. Yüzü bembeyaz bir şekilde araçtan indiğinde şoföre “Nasıl araç kullanıyorsunuz siz. İnsan taşıyorsunuz. Midem allak bullak oldu” diye çıkışan Şener, duruşmada da midesiyle ilgili problem yaşadı.
 
 
 
 
NEDİM’DEN MEKTUP VAR
Gazeteci Nedim Şener tutukluluğunun 100. gününde Milliyet’e gönderdiği mektupta duygularını şöyle ifade etti:
“Başbakan Erdoğan, 27 Nisan muhtırası için “27 Nisan’ı bir muhtıra olarak görmüyorum. O zamanki Genelkurmay’ın bir yaklaşımı olarak görüyorum” dedi.
Böylece, siyasete her türlü müdahale geleneğine sahip ve arkasında 800 bin kişilik silahlı bir ordu bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı ve muhtıraya emeği geçenler temize çıktı. Siyasetçinin kefaletiyle muhtemelen bundan sonraki hukuki girişimlerden de umulan sonuç alınamayacaktır. 
Buna karşın bir kitap yazan Ahmet Şık ve yapmadığım halde ben, Ahmet’e yardım etmek, Hanefi Avcı’nın kitabının bir bölümünü yazdığım iftirasıyla “Anayasal düzeni zorla değiştirmeyi amaçlayan silahlı bir terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla Silivri’de tam 100 gündür evimden uzaktayım. Bir yerlerde hukukun olduğuna ve adalete inanıyorum. takdiri vicdanlara bırakıyorum.”
 
 
 
‘Balyoz’da tutuklu sayısı 16’ya çıktı
“Balyoz Planı” soruşturması kapsamında dün bir muvazzaf asker daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 16’ya yükseldi.
İstanbul Merkez Komutanlığı’na ait araçla dün sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen bir albay, 2 yarbay ve bir yüzbaşı, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından sorgulandı.
Savcılık sorgusunun ardından yarbaylardan biri serbest bırakılırken diğer 3 muvazzaf asker, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, yarbay ve binbaşının serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, kurmay albayı ise tutukladı.
Askerlerin tutuklanma ihtimaline karşı ellerinde bavullarıyla adliyeye gelmeleri dikkat çekti. Serbest kalan subaylar, bavullarıyla adliyeden ayrıldı.
Milliyet