BBC'nin haberine göre Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da son 3 yılda gerçekleşen asit saldırıları yüzlerce insanın hayatını kararttı.

Bazıları sevgilileri tarafından, bazıları ise bir kavganın arasına girerken saldırıya mağruz kaldı. Polis raporlarına göre 2012 yılına kadar asitle saldırıya uğrayan kadınların sayısı 250.

Bu kurbanlardan bir tanesi olan Bayan Hernandez, bundan 5 sene önce saldırıya uğramış. Yüzünde, göğsünde ve ellerinde kalıcı hasarlar oluşan talihsiz kadın aynı zamanda sol gözünü de kaybetmiş. BBC'ye konuşan Hernandez, kendisine yeniden birleşme teklifini kabul etmediği için kocasının saldırdığını anlatıyor. 'Burada amaç insanı öldürmek değil. Yaralamak ve zarar vermek' diye isyan ediyor Kolombiyalı kadın.

Kurbanların en kötü durumda olanlarından bir tanesi de 51 yaşındaki Consuelo Cordoba. 11 yıl önce erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğrayan Cordoba, o günden sonra bir maskeyle dolaşmak zorunda kaldı... Burnuna takılı bir tüp olmadan nefes alamayan, enfeksyon kapma riski yüzünden de maskesini çıkartamayan Consuela, kendisiyle röportaj yapan BBC muhabirine 'Neden yaşıyorum ki?' diye sorduğunda muhabir söyleyecek bir şey bulamıyor.