Japon Michiko Deniz, eşi Fevzi Deniz"in ailesinin yanında sakladığı beş yaşındaki kızı Kader"i görebilmek ve velayetini alabilmek için binlerce kilometre yol kat edip geldiği Gaziantep"te hukuk mücadelesi başlattı.

TOKYO"da işçilik yapan 45 yaşındaki Michiko, Gaziantep"ten turist olarak gelen 32 yaşındaki Fevzi Deniz"le beş yıl önce evlendi. Çiftin, 2005"te bir kız çocukları dünyaya geldi. Aile, Kader adını verdikleri kızları ile geçen yılın kasım ayında, Fevzi Deniz"in Gaziantep"in Kayaönü Mahallesi"nde oturan babasının evine ziyarete geldi. Ancak, iddiaya göre, Fevzi Deniz tartıştığı eşi Michiko"yu, "Ben Kader"i alıp gelirim" diye kandırarak Japonya"ya gönderdi. Bir süre sonra da baba Fevzi Deniz, çocuğunu anne ve babasının yanına bırakarak Japonya"ya gitti.

Elçiliğe başvurdu

Tüm çabalarına rağmen kızının yanına gelmesini sağlayamayan ve telefonla bile görüşemeyen Michiko Deniz, Japonya"nın Ankara Büyükelçiliği"ne başvurdu. Japonya"nın Ankara Büyükelçiliği Hukuk Müşaviri Keiko Torigoe ile birlikte Gaziantep"e gelen Michiko Deniz, Cumhuriyet Başsavcılığı"na dilekçe vererek çocuğunun alınıp kendisine verilmesini, eşi hakkında da dava açılmasını istedi.

Michico Deniz, şikáyet dilekçesinde eşi Fevzi Deniz"in çocuğunu ailesinin yanında bırakarak yalnız olarak Japonya"ya döndüğünü ve çocuğunu almak istediğini söyleyince, "Kader, seni ve Japonya"yı unutacak. Türkiye"de Türk adetlerine göre yetişecek. Hukuk yoluna başvurursan Kader"i de seni de öldürürüz" dediğini iddia etti. Şikáyet üzerine Kader, babası, babaannesi ve dedesi bir avukat gözetiminde Gaziantep Adliyesi"ne getirildi.

Hakim çifte bıraktı

Bu sırada aile, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Anne ile kızı Kader"in buluşma anında duygusal anlar yaşandı. Kader annesine, "Anne neden geç geldin?" diye sordu. Savcılıkta ifade veren anne Michiko Deniz, boşanmayı düşünmediğini, çocuğu ve kocasıyla birlikte Japonya"da yaşamlarına devam etmek istediğini söyledi. Baba Fevzi Deniz ise Gaziantep"e yerleşmek istediğini ifade etti. Bunun üzerine savcı, çocuğun bir hafta süreyle dedede kalmasına, bu süre içinde çiftlerin uzlaşamaması halinde veláyet davası açılmasına karar verdi.

Kader çok güzel ama kaderi meçhul

Japon anne boşanmak istemiyor. Türk babanın ise ne istediği belli değil!