Eski bakan ve SP Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Oğuzhan Asiltürk ve partililerle birlikte kabre gelen Kamalak Erbakan’ın peygamberlerin hak anlayışını hakim kılmak için mücadele ettiğini söyledi.

“Erbakan Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda 54. hükümetin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret eden Kamalak ve Asiltürk, okunan Yasin-İ Şerif ve dualara eşlik etti. Çok sayıda partilinin katıldığı ziyarette dua okunurken bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekti. Erbakan ve ailesi için edilen duaların ardından katılımcılara etli pilav dağıtıldı.

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Kamalak, Erbakan’ın peygamberlerin hak anlayışını hakim kılmak için mücadele ettiğini belirterek “Biliyorsunuz 4 kere partisi kapatılmıştır. Kapatılma gerekçesi de asıl itibariyle İslam’ı savunuyor olmasıdır. Mekanı cennet olsun. Kendisine rahmet diliyorum” dedi.

Saadet Partisi GİK üyesi Oğuzhan Asiltürk de Genel Başkan'ın ifade ettiği düşüncelere aynen katıldığını belirtti. Asiltürk’e basın mensupları daha önce bazı Ergenekon davası sanıkları için söylediği sözler hatırlatıldı. Asiltürk “ Şimdi dua için geldik yeri değil onun” şeklinde cevap verdi.
AA