Neredeyse cinayet ya da yaralamanın olmadığı bir yok. Dün de yine gözyaşı vardı...
 
Kızım intihar etmedi
 
Pencereden düşüp ölen Gülay Yaşar’ın ailesi, “Kızımıza intihar etti izlenimi verilmek isteniyor. Bu olayda eski eşinin parmağı var” dedi.
 
SARIYER’de oturan Gülay Yaşar, 28 Ağustos pazar günü bir yıl evli kaldığı eski eşi Muhittin Özcoşkun’a ait Tarabya’daki evin penceresinden düşerek öldü. Yaşar’ın cesedi, ailenin istediği üzerine savcılığın talimatıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Olayın tek görgü tanığı olan ve Yaşar ailesinin sır ölümden sorumlu tuttuğu galeri sahibi olan eşki eş Muhittin Özcoşkun ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Olayın tek görgü tanığının serbest bırakılmasına tepki gösteren ailenin avukatı Selda Savaş, karara itiraz edileceğini söyledi. Bu tür olaylarda yetkililerin daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen avukat Savaş, savcının skandal bir karara imza attığını öne sürdü.
 
‘Sürekli tehdit ediliyordu’
 
Kızının eski eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini söyleyen baba Duran Yaşar ise, olayın kesinlikle intihar olmadığını belirterek zanlının verdiği ifadelerdeki çelişkilere dikkat çekti.
 
Kızının eski eşi hakkında şikayette bulunduğunu söyleyen Duran Yaşar “Olayın ardından Muhittin, ifadesinde kızımın telefonu denize attığını söyledi. Ancak camdan düştükten sonra bir çocuk kızımın telefonundan beni aradı. Bana telefonu denizde gördüklerini, ertesi gün gelip çıkardıklarını söylediler. Ben de hemen çocuklarla birlikte karakola gittim. Ancak denize atılan ve iki gün denizden kalan telefonun çalışma ihtimali yok. Ayrıca telefonu açma kodu vardı. Bu çocuk bu kodu nereden biliyor. Bu konu araştırılmalıdır. Ayrıca olay günü kızımın çantası bulunamamıştı. Ancak daha sonra çanta Muhittin’in evinden çıktı. Ayrıca Muhitin’in olayın hemen sonrası Mersin’e gitmesi bizim kafamızda şüphe uyandırıyor” dedi. Kızı Gülay Yaşar’ın hastanede öldüğü haberini alır almaz hastaneye koşan anne Gülizar Yaşar, kızının cansız bedenini görünce kalp krizi geçirdi.
 
Acılı aile: Cinayet kuşkusu araştırılsın
 
Yaşar Ailesi “Kızımızın pencereden düşmesi şüphelidir. Bu olayda cinayet ihtimali araştırılmalıdır. Kuşkulu yönler araştırılsın” diyerek polisleri göreve çağırdı.
 
Katile bayram izni verilir mi!
 
Cezaevinden bayram iznine çıkan kocası tarafından öldürülen Zeynep Gökçe’nin yakınları “Bu tip insanlara nasıl oluyor da izin veriliyor” diyerek isyan etti.
 
İSTANBUL Şişli ’de kapıcılık yapan iki çocuk annesi 34 yaşındaki Zeynep Gökçe, cezaevinden bayram izni alarak gelen eşi Korhan Gökçe tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Eşini öldürdüğü yerdeki duvara büyük harflerle ‘İHANET ’ yazan Korhan Gökçe daha sonra televizyonu açarak üç gün öldürdüğü eşiyle aynı evde kaldı. Üç gün sonra Korhan Gökçe, mutfak tüpünün gazını açarak intihar etmek istedi. Gaz kokusunu alan bina sakinlerinin polise haber vermesi üzerine eve gelen ekiplerin kapıyı kırarak içeri girmesi ile korkunç olay ortaya çıkarken eşini öldürüp eşinin cesedinin yanında televizyon izleyen Korhan Gökçe gözaltına alındı. Zeynep Gökçe’nin amcası Hasan Üğden yeğeninin 40’a yakın bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirterek “Yeğenim güçlü ve yapılı biriydi. İlk darbeyi arkadan vurmuş olabilir. Boğazında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 40’a yakın bıçak darbesi var. Yeğenimi delik deşik etmiş. Kocası cezaevinden izinli çıkmıştı. Katile bayram izni olur mu?” diyerek tepki gösterdi. Gökçe’nin amcasının kızı Şehrin Üğden ise, “Yeter artık. Kadın cinayetleri önlensin. Neden eşinden ayrılmak isteyen kadınlar öldürülüyor?” diye isyan etti. Yarı baygın halde bulunan Korhan Gökçe’nin yaralama suçundan hüküm giydiği, yarı açık cezaevinden bayram izni alarak eve geldiği belirtildi. Zeynep Gökçe’nin eşinden ayrılmak istediğini akrabalarına söylediği de iddia edildi.
 
vatan