A MİLLİ Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, hep kolladığı oyuncularına ilk kez Bakü"de fırça attı. Azerbaycan karşısında sergilenen kötü futbol ve ilk yarıda kaçan gollere çok sinirlenen Hollandalı hoca, devre arasında soyunma odasında fırtına gibi esti.. Öyle sert falan yapmadı ama cümleleri çok ağırdı.

YENEN gol sonrası devreye 1-0 yenik giren oyuncuları soyunma odasına girer girmez kapıyı kapatan Hiddink, rakibin zayıflığını ve Türkiye"nin düştüğü durumu şu cümlelerle öğrencilerine aktardı:

"NE SÖYLEYEYİM Kİ"

“HEPİNİZ bana bakıyorsunuz ama size ne söylememi beklersiniz? İkinci yarıda sahaya çıkın ve onurunuzu kurtarın. Şu maç için taktik filan vermem bir şey ifade etmez. Rakibiniz Azerbaycan. Belki de sizin 30"da biri kadar para kazanıyorlar. O yüzden dediğim gibi, çıkın ve bu işi bitirin.”

FAKAT Hiddink"in bu tavrı da takımı mağlubiyetten kurtaramadı.

"KARİYERİMDE YOK!"

HIDDINK, maç sonrası ise şu ifadeleri kullandı: “Ulusun üzgün olduğunu biliyorum. Ama oynanan futboldan da endişe duymaları lazım. İlk yarıda iyi oynamadık ama 1-2 fırsat yakaladık. Bunları atmalıydık. Sonuçtan tabii ki memnun değilim.

YANDAN gelen topa 3 kişi saçma sapan atladı. 3 kez avlanmış olduk. Duran toplarda çok konsantre olmanız lazım. Biz bunu yapamadık. Ama rakibimiz bu konuda gayet iyiydi. Benim kariyerimde 2 maç üstüste mağlubiyet olmamıştır. Ama futbolculara herhangi bir mesajım yok.

ŞU anda 6 puanımız var. Artık biraz da diğer skorlara bağımlı hale geldik. Çıkacak skorlara göre durumumuzu değerlendireceğiz. Ama 1 haftada 6 puan kaybetmek kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil.”

"Hoca ne yapacak ki?"

ALMANYA maçında Neuer"in darbesiyle elmacık kemiği kırılan ve Azerbaycan karşılaşmasına özel bir maskeyle çıkmak zorunda kalan Servet Çetin, teknik direktörü Hiddink"e sahip çıktı. Mağlubiyetteki suçun kendilerinde olduğunu söyleyen 29 yaşındaki oyuncu, “Hoca istediği kadar oyuncu değiştirsin, önemli olan bizim sahada gösterdiğimiz performans. Hiddink çıkıp sahada futbol oynamıyor ki” dedi.

ARDA YOKSA YOK!

1-0 yenilmelerini Arda"nın yokluğuna bağlanmaması gerektiğini de söyleyen Servet, “Arda Turan çok iyi ve önemli bir oyuncu. Ancak G.Saray ve Türkiye"nin tüm yükü de Arda"ya binemez, binmemeli” ifadelerini kullandı.