ADANA’da kocasıyla tartışan 43 yaşındaki Yüksel Alparslan, 17 yaşındaki kızı Emine Alparslan’ın gözleri önünde sulama kanalına atlayarak ölmek istedi. Dakikalarca akıntıyla sürüklenen Yüksel Alparslan, çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkartıldı. Yüksel Alparslan’ın duran kalbi, Can-Kur görevlileri tarafından yeniden çalıştırılırken, lise öğrencisi Emine Alparslan ’Ölme anne, bizi bırakma’ diye gözyaşı döktü.

Olay, Merkez Seyhan İlçesi’nin Yeşiloba Mahallesi’nde meydana geldi. Gaziantep’te mandıra çalıştıran 42 yağıdaki Ahmet Aparslan piyasaya yaklaşık 100 bin TL borçlandı. Borçlarını ödeyemez hale gelen Ahmet Alparslan, 5 çocuğu ve eşini de yanına alıp, Adana’ya yerleşti. Alparslan ailesi alacaklılarından saklanabilmek için sık sık adres değiştirmeye başladı.

Sürekli yer değiştirmekten psikolojisi bozulan ve eşine ayrılmayı teklif eden Yüksel Alparslan, "Sen ne yaparsan yap. Çalış, borçlarını öde. Artık senin yüzünden yer değiştirmekten, göçebe hayatı yaşamaktan bıktım. Senin yüzünden çocuklarım rezil oldu. Ben çocuklarımı da alıp kardeşlerimin yanına gideceğim" dedi.

KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE SUYA ATLADI

Eşinin ayrılma teklifini kabul etmeyen Ahmet ile Yüksel Alparslan, çocuklarının gözleri önünde tartıştı. Tartışma sırasında, "Madem ayrılmayacaksın, ben de kendimi öldüreceğim" diyen Yüksel Alparslan, 2 ay önce taşındıkları Barış Mahallesi’ndeki evlerinden çıktı. Kızına, "Kardeşlerinle ilgilen, ben eczaneye gidiyorum" diyen Yüksel Alparslan, Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalı kenarına geldi. Annesinin eve dönmekte gecikmesi üzerine eczaneye giden Emine Alparslan, ilaç almadığını öğrendi. Sabahki tartışmayı hatırlayan genç kız, cep telefonuyla yakınlarına haber verdikten sonra annesini aramaya çıktı. Annesini kanal kenarında bulan Emine Alparslan, "Anne yapma" diye yalvarırken, Yüksel Alparslan kendini suya bıraktı.

EVLADIN ÇIĞLIKLARI

Yüksel Alparslan yaklaşık 400 metre akıntıyla sürüklenirken, Emine Alparslan ise gözyaşı dökerek kıyıdan annesini takip etti. Genç kızın çığlıklarını duyan vatandaşlar, polisi ararken, suya atlayan 2 genç Yüksel Alparslan’ı çıkardı. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri ile birlikte izinli olan bir sağlık görevlisi kadına kalp masajı ile suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Emine Alparslan, annesini o halde görünce gözyaşlarına boğuldu. Annesi’ne "Anne ölme, bizi bırakma" diye yalvaran Emine Alparslan, babasını da telefonla arayarak, "Buraya gelme, hep senin yüzünden oldu, ben de seni öldürürüm" diye bağırdı. Yapılan kalp masajıyla hayata döndürülen Yüksel Alparslan, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yüksel Alpaslan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.