G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Sturm Graz maçının ilk yarısındaki etkisiz ve kötü futbol üzerine soyunma odasında futbolcularına bir hayli sert çıktı. Hollandalı teknik adam, 'Yenilen gol umurumda değil ama bu nasıl bir futbol. Benim size sezon başından beri anlatmak istediğim şu ilk 45 dakikada sahaya yansıttıklarınız mı? Aklınız nerede... Çıkın, ikinci yarı gerçek G.Saray'ı gösterin' dediği bildirildi. Bunun üzerine sarı-kırmızılı takımın ikinci yarıdaki istekli futbolu ve bol pozisyona girmesi Hollandalı hocayı az da olsa mutlu etti. Maç bitiminde 1-1'lik sonuca rağmen Rijkaard soyunma odasına güler yüzle gitti.
Futbolcularıyla yaklaşık 20 dakika konuşan Rijkaard, 'Maç berabere bitti ama hala grupta lideriz. Skor umrumda değil. Benim için önemli olan ikinci yarı sahaya koyduğunuz performans. İlk yarıda ne oldu size? İki hafta öncesine kadar tam bir takım gibi oynuyordunuz. Şimdi ise herkes bireysel oynama arzusunda. Gördüğüm en büyük problem bu. Pozisyonlara bile kişisel becerilerl girdik. Demek ki daha çok çalışıp bu sorunu bir an önce çözmeliyiz” dediği belirtildi.


Elano: Arda ile aynı anda oynarız

G.Sarayın yıldızı Elano Blumer, Brezilya'da futbolun hayat için bir çıkış kapısı olarak görüldüğünü söyledi. Futbolda her mevkide oynadığını belirten Brezilyalı yıldız, “Arda ile aynı anda oynayabiliriz. Bu, bir maçı galip bitirme olasılığını artırır” diye konuştu. Öte yandan Sturm Graz maçında sakatlanan Keita, Sabri ve Emre Aşık Ankaragücü maçının kafilesine alınmadı.


M. Sarp: İstanbul'a korkarak gelmedim

Sarı-kırmızılı takıma sezon başında Bursa'dan gelen Mustafa Sarp, doğma büyüme Bakırköylü olduğu için İstanbul'a gelirken hiçbir zaman korkuya kapılmadığını söyledi. Milli futbolcu, “İstanbul korkulacak bir yer değil. Bu tamamiyle futbolcunun karakteriyle ilgili. Siz isterseniz İstanbul size her şeyi yapar. Bu, kişinin amacıyla paralel” şeklinde konuştu.


Takıma nazar değdi ama bunu da atlatırız

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Sturm Graz ile 1-1 biten UEFA Avrupa Ligi maçı sonrasında yakın dostları ile yaptığı sohbette gelecek hakkında umutlu konuştu. Polat, “Takıma nazar değdi. Ara bir dönemden geçiyoruz. Yönetim olarak tedirgin değiliz. Puan kaybedeceğimiz maçlar da tabii olacak. Önemli olan şu anda grupta lider oluşumuz. Bu seneki takımdaki hava ile bu ara dönemi de rahatlıkla aşacağımızı düşünüyorum' dedi. Öte yandan Başkan Polat, aylık yayınlanan G.Saray Dergisi'nin son sayısında Ekim ayının kulübün doğum günü olduğunu belirtti. G.Saray'ın bugün büyük bir kurumsal yapı haline geldiğini belirten Polat, “Galatasaray Kulübü 100 milyon dolarlık bütçesi, 300'ü aşkın çalışanı ve 1500'ü aşkın sporcusuyla adeta bir devasa holdingdir” saptamasında bulundu.

Barış ile yollar ayrılıyor

G.Saray'da teknik direktör Frank Rijkaard, devre arasında gönderilecek futbolcularla ilgili raporun en başına gurbetçi futbolcu Barış Özbek'i yazdığı belirtildi. Genç futbolcunun Rijkaard'ın direktiflerini yerine getirmediği ve söz dinlemediği iddiasıyla biletinin kesileceği bildirildi. Rot-Weiss Essen'den bedelsiz transfer edilen ve 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Barış Özbek'in devre arasında 4.5 milyon euroya satış listesine konulacağı bildirildi. Hollandalı teknik adamın devre arasında istediği stoper transferinde Barış'ın satışından gelecek paranın kullanılacağı ifade edildi./yeni şafak