Artık e-posta hizmetlerini eskisi kadar kullanmıyorsanız yalnız değilsiniz. ComScore'un yaptığı araştırmaya göre dünyanın dört bir yanında e-posta kullanımı azalıyor ve yerini sosyal paylaşım sitelerine bırakıyor.

Tüm internette e-posta kullanımı 2010 yılında yüzde 8 oranında azaldı. Tüm yaş gruplarında büyük bir azalma yaşanırken, daha yaşlı kesimde e-posta kullanımı arttı. 12-17 yaşları arasındaki kullanıcılarda geçen yıla göre yüzde 59 oranında bir azalma yaşanırken, 25-34 yaşları arasında bu azalma yüzde 18, 35-44 yaşları arasında da yine yüzde 18 geriledi. 45-54 yaşları arasında bu gerileme yüzde 12'yken e-posta kullanımında 55-64 yaşları arasında yüzde 22'lik bir artış gözlendi. Bu artış 65 yaş üzerinde ise yüzde 28'di. Artışın nedeni ise daha olgum kesimin internetle yeni yeni tanışmasına bağlanıyor.

Nielsen Co'nun yaptığı bir araştırmada yine e-posta kullanımının azlığı dikkat çekmişti. Amerika'da yaşayanlar internette vakitlerinin neredeyse çeyreğini Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda geçirirken, yüzde 10'u internetten oyun oynuyor. E-posta oranı ise yüzde 8.3 olarak dikkatleri çekmişti.