3 haftalık galibiyet serisi Bursaspor deplasmanında son bulan Trabzon, İstanbul B.Ş ile golsüz berabere kaldı

Son 17 günde rakibiyle 3. defa karşılaşan bordo-mavililer, 2. kez berabere kaldı. 83"te Selçuk direği geçemedi ve Trabzon 2010"daki ikinci puan kaybını yaşadıSIDIKA Teyzem oğlu Umut"a her maçta taktiği veriyormuş, o da bir güzel dinliyormuş ama dün akşam kulağını çekmiştir herhalde.. “Ben sana maçta çene yapacağına arkadaşlarını iyi takip et demedim mi?” demiştir mutlaka.. Zira hiç sözünü dinlemedi kerata annesinin. Ne arka direğe koştu ne ön direğe.. Ama sadece o değildi Trabzon"da söylenenleri yerine getiremeyen. Maç boyunca kısa parlamalar, son bölümde oluşan doğal baskı dışında hemen hemen tüm takım sıkıntılıydı. İlk yarıda göze batan tek adam Ömer Aysan"dı ama o da milli takım hocası görsün diye Gabriç"e kurban edildi.

KISA sürede üçüncü kez karşılaşan iki takımın mücadelesi beklentilerin çok altında kaldı. Bunun gerekçesi "birbirlerini çözüp, kilitleme"den daha çok "bu kadar da sık oynanmaz ki" gibiydi. Ya da kupanın iki maçlık yani daha kısa hedefli olması ellerinde ne var ne yok döktürdü geçen iki maçta, buraya sadece posası kaldı. İlk yarı iki takım da zaman zaman öne çıkıp rakibi kilitlemeye çalıştı ama bunlar fazla uzun sürmeyen denemelerdi.

7. dakikada Egemen"in defans arkasına attığı topla buluşan Alanzinho biraz topu sürüp vursa golü bulacak ama o hemen denedi, auta.. 10"da Selçuk"un faul atışından gönderdiği topa Umut kale sahası önünde vurdu, Hasagiç"te kaldı. 22"de Selçuk bir faul atışı daha kullandı, o da direğin dibinden auta çıktı. 25"te Alanzinho ceza alanı çizgisi üzerinden vurdu ama Hasagiç"in üzerine.. Devre biterken Egemen topu ağlara gönderdi ama ofsayt pozisyonda..

TEOFILO 1 METREDEN ATAMADI

TRABZON 2. yarıya Teofilo ve Gabriç"le başladı. 54.dakikada maçın o ana kadarki en net pozisyonu yaşandı. Serkan ortaladı Teofilo 1 metreden tamamlayamadı. 61"de Tevfik sol çarprazda karşı karşıya kaldı ama o da topu filelere gönderemedi. 81"de Gökhan"ın sert şutunu Onur güçlükle kornere çeldi. 83"te Selçuk"un şutu direkten döndü. 90+2"de Giray"ın karşıkarşıya şutu Hasagiç"in başına çarptı. 90 dakikanın sonunda İstanbul B.Ş istediğini alırken, Trabzon için tablo 2 puan kaybedildi şeklinde özetlenebilirdi.

10"UN SESSİZLİĞİ

Trabzonspor"da Şenol Güneş döneminde yeniden doğan ve 2010 yılında oynadığı 10 resmi maçta 10 gol kaydeden Umut Bulut dün gece sessiz kaldı.

DİREK İZİN VERMEDİ

Trabzonspor 83. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza alanında yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Selçuk"un vuruşu direkten dönünce, bordo-mavililer 1 puana razı oldu.

TRABZON-İSTANBUL BŞB: 0-0

SARI KARTLAR: Selçuk, Teofilo, Colman, Engin / Rızvan, Serhat

TRABZON: Onur 7, Ömer 5 (46 Gabriç 5) (76 Burak 3), Giray 5, Egemen 5, Cale 6, Selçuk 6, Colman 6, Serkan 6, Engin 5, Alanzinho 4 (46 Teofilo 4), Umut 4

İSTANBUL BŞB: Hasagiç 7, Serhat 6, Vinicius 6, Efe 5, İskender 4, Ekrem 4, Tum 5 (46 Gökhan 5), Sylla 5, Rızvan 6, Barbosa 5 (46 Can Arat 4), Tevfik 5 (80 Ali Güzeldal ?)

HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Muhittin Gürses

Vatan