Yer, AKP 3. bölge milletvekili adayı olan, eski Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür’ün seçim bölgesi Çatalca. Cumhuriyet Meydanı’nda üç partinin seçim standları var. En coşkulusu AK Parti’ye aitti. Kadınların yoğunlukta olduğu standda sık sık Şükür’ün Çatalca’da halkla buluşacağı anonsları yapılıyordu. 
 
Eşi Beyda Şükür ile birlikte seçim bölgesine gelen Şükür’ün ilk durağı AK Parti Çatalca İlçe Teşkilatı oldu. Ardından kalabalık bir grupla esnaf ziyaretine çıktı. Şükür, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin yoğunluğundan dolayı güçlükle yol alırken meydandaki ilk durağı CHP standı oldu. CHP’lilerin dağıttığı şekerlerden alan Şükür, karşıda hazır kıta bekleyen MHP’lilere de uğradı. Standda arkada bekleyen ülkücü gençlerin bozkurt işaretiyle karşılaşsa da tebessümünden ödün vermedi. Şükür’e MHP lideri Bahçeli’nin meşhur ettiği ‘püskevit’ten de ikram edildi. 
 
Meydandaki bir başka durak ise bir kermes için gözleme açıp satan kadınlar oldu. O ana kadar fotoğraf çektirmek ve imza istemekten başka bir talep gelmezken gözlemeci Emine Kızılkaya’nın Şükür’e anlatacakları vardı: “Hastanelerde eski makinelerle röntgen çekiliyor. Üroloji servisi yok.” Sorunlar daha fazla uzamadan Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez araya girdi: “Yeni hastane temeli atılacak. Size söylemediler mi?” 
 
Gözlemeci durağındaki 2. talepse Gazi İlköğretim Okulu velisi Sevgi Ateş’ten geldi: “Okulumuzun 4 projeksiyonu eksik. Gençlerin gideceği ne bir kafe ne de bir spor salonu var. Ailecek gidip oturabileceğimiz bir yer yok.” Bu sorunlar da Şükür’ün yardımcıları tarafından not edildi. 
Şükür AK Parti standında bir süre oturup imza dağıtırken uzaktan Şükür’ü görmeye çalışan bir kadınsa şunları söylüyordu: “3 çocuğum var, eşimin emekli maaşı 600 TL. Kiramız 350 TL. Nasıl geçinelim?” 
 
Eski futbolcuya gelen şikâyetlerin başını “Ne olacak Galatasaray’ın hali?” çekiyordu. Şükür’ün bu serzenişe tek cevabı “Düzelecek inşallah” oldu. Şükür bir ara ayakkabı boyacılarını da ziyaret ederken 74 yaşındaki konuşma özürlü Hüseyin Çamkalem futbolcuya sarılarak ağladı. Pazaryeri girişi ise Şükür’ü görmek isteyenler nedeniyle kapandı. Şükür dükkânların önünden geçerken arkadan yükselen bir ses “Bakanlar geldi, böyle kalabalık olmadı” diyordu. 
 
‘Spordan sorumlu bakan diyorlar’ 
Gezi programı sadece kendi seçim bölgesiyle sınırlı olmayan, AKP mitinglerine de katılan Hakan Şükür, seçilirse neler yapacak? İşte söyledikleri: 
 
“Kendi partimizden olmayan bölgelerde verimli hizmet alınamadığı yönünde vatandaş şikâyetleri var. Cumhuriyet tarihi boyunca okullarda spora önem verilmemiş. Beni spordan sorumlu bakan olarak görüyorlar ancak ben bugün itibariyle milletvekili adayıyım. Halkımızın yeniden teveccüh göstereceğine eminim. Inşallah tüm dünyada hâkim olan bir ‘Büyük Türkiye’ projesini hayata geçireceğiz.”