Kılıç, Ak Parti kapatma davasının esastan görüşmesinin 28 Temmuz'da başlayacağını belirtirken basın mensuplarının kararın ne kadar zamanada neticeleneceği sorusu üzerine 'Müzakerelerin ne kadar süreceğini kestirmek zor' dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuz Pazartesi günü görüşmeye başlayacaklarını belirterek, "Müzakerelere pazartesi günü başlarız. Artık 3 gün mü sürer, 5 gün mü sürer, 10 gün mü sürer onu bilemeyiz" dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“Müzakereler aralıksız devam edecek mi?” sorusu üzerine Kılıç, “Bunu o kadar çok soruyorsunuz ki bunları defalarca size söyledik. Tabi ki devam edecek. Başlandığı zaman, görüşmelerimiz, müzakerelerimiz devam eder. Sonuç alındığında da her zaman olduğu gibi size kısa bir açıklama yapılacak” dedi.

"Dosyanın kapsamlı olması, sürecin uzamasına sebep olabilir mi?” sorusuna karşılık da Kılıç, “Onu şu anda bilemeyiz. Müzakerelere pazartesi günü başlarız. Artık 3 gün mü sürer, 5 gün mü sürer, 10 gün mü sürer onu bilemeyiz. Onu bilemem. O, o andaki müzakerelerin seyrine göre şekil alacaktır. Onunla 'şu gün biter, şu kadar sürede biter, şu kadar zamanda sonuçlanır' şeklinde bir değerlendirme yapmak oldukça zor” yanıtını verdi.
Anayasa Mahkemesi heyetinin yapması beklenen Rusya gezisinin ne zaman gerçekleşeceğinin sorulması üzerine Kılıç, “Bizim için ülkenin sorunları önemlidir. Eğer bu konuda bizim gitmememizi gerektiren bir durum olursa biz bu seyahate gitmeyiz. Bizim için öncelik ülkemizin sorunlarıdır. Ona biz takılmayız” dedi.
Heyetin pazartesi gününden itibaren başlayacağı müzakerelerin hafta sonları da yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruyu da Kılıç, “Görüşmelerin nasıl bir seyir izleyeceğini şu anda bilmek mümkün değil. O nedenle o konularda bize çok fazla bir şey sormayın” diye yanıtladı.