23 Nisan törenlerine katılmayan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Korgeneral Rasim Arslan'ın törenlerde kendisinin isim plakasını ayağıyla itmesiyle ilgili soruları cevapladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilerin 2'inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan'ın törenlerde kendisinin isim plakasını ayağıyla itmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Baydemir, şunları söyledi:

"Herşeyden önce ülkede demokratik tahammül kültürünün ve kabul kültürünün gelişimine ihtiyacı var. DTP'nin 23 Nisan etkinliklerine katılmayaşını ciddiyetle, samimiyetle, cesaretle irdelemek gerekir. Törenlere katılmamamız çok anlamlı ve çok cidi bir mesaj. Bu ülkeyi yönetenlerin egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise, milletin iradesine saygı duyulması gerekiyor. Milletin iradesinin ortaya çıkarmış olduğu temsiliyete kim olursa olsun, yetkisi ne olursa olsun hürmetle yaklaşması gerekiyor. Eğer milletin egemenliğine kayıtsız, şartsız tahammül gösterilmezse o mülk, o adalet duygusu zarar görür. Bugün ülkemizin maalesef yaşamış olduğu tabloda bunun delaleti, işaretidir. Bugün çocuklarımız partili arkadaşlarımız cezaevlerinde yani halkın iradesi hiçe sayılmaktadır. Öte yandan bizim gibi halkı için, ülkesi ve kendi için çaba sarfeden insanlar düşüncesini ifade ettiği için cezaevlerine konuluyor. Ben açık söyleyeyim, asker, polis, sivil, gerilla yaşamını yitirmesin demek, bu ülkede barış olsun demek suç ise, ben bu suçu işlemeye devam edeceğim, devam edeceğiz"

KOMUTAN AYAĞI İLE İTTİRDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıt Parkta yapılan çelenk sunma törenine katılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in duracağı yeri gösteren tabelayı 2 Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rasim Arslan ayağı ile iterek kaldırttı.

Milliyet