Fenerbahçe"nin 24 Mayıs"ta yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi henüz adaylığını açıklamayan Başkan Aziz Yıldırım"a dün sert bir tepki vardı. Daha önce yaptığı açıklamalarla Yıldırım"a övgüler yağdıran Birleşik Fenerbaheliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, bu kez ağır eleştirilerde bulundu. Vakfın, Şükrü Saracoğlu Stadı"nın altındaki lokalinde üyelerle yaptığı toplantıda konuşan Yılmaz, kongrede aday çıkaracaklarını belirterek, “Bir aday Şadan Kalkavan. Biz de aday çıkaracağız. 10 gün içinde, başkanlığa kim talipse, buyursun. Gönlümüzdeki adayın yeri boş, şimdi aday arıyoruz. Kongreye kadar çalışacağız. Buna Aziz Yıldırım da oturabilir. Biz, başkanımız gibi, "Bana karşı olan, benim düşmanımdır" diye bakmıyoruz. O daha iyi bir liste yaparsa, destekleriz. Biz hasım değiliz, hizmet yarışı yapacağız” dedi.

"Biz de kara listeye girdik"
Yıldırım"ın hala adaylığını açıklamamasını eleştiren Yılmaz, “Önce, "yokum", sonra "varım" diyor. Hala adaylığını açıklamaması, Fenerbahçe"yi küçük düşüren tavırlardır. Başkanımızın yaptığı iyi işleri söylüyoruz. Beğenmediğimiz yönü, Fenerbahçe kongresindeki yarışı engellemesi. Kendinden olan iyi, kendinden olmayan Fenerbahçeli değil, adam değil. Her ay başkanımızın karşısına geçip eleştirilerimi ona iletiyorum. Hiçbirine "doğru" demedi. Sadece "sen kargaşadan besleniyorsun" dedim. "Evet" karşılığını verdi. Bizde şu an despotizm hakim. Şadan Kalkavan adaylığını açıkladı. Onunla görüştüm. Başkanla da görüştüm. Biz de kara listeye girdik” ifadesini kullandı.

"Tehdit edilenler oldu"
Kulübün iyi durumda olmadığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, şunları söyledi: “Başkanın haberi olmadan kimin, ne yetkisi var? Vedat Olcay, sormadan küllüğü yarım santim oynatamaz. Böyle bir sistem yok. Biz muhalefet olacağız. Ali Koç keşke aday olsa. Fenerbahçe"de herkes, kongrede yarış olmasını sağlamalı. Fenerbahçe"ye bu yakışır. Son kaybettiğimiz kongrede iğrenç taktiklere yenildik. Uğur Dündar bizim listemizdeydi. Ancak son hafta Aziz Yıldırım"ın listesine geçti. Listemize girmek isteyenler tehdit edildi. İki kez kumar baskını yedik. Bu bizim için kara lekedir, ama Yıldırım ne sahip çıktı, ne de geçmiş olsun dedi. 3 bin 500"e yakın üyemiz var ve Aziz Yıldırım adaylığını açıklamadığı için bu hareketi başlattık.”


Daha önce ne demişti?
Aziz Yıldırım"ın, Fenerbahçe için yapacağı daha çok şey var. O iyi bir Fenerbahçeli. Bazıları "Futbol takımı kötü sonuçlar alırsa Aziz Yıldırım biter" diyorlar. Bence Fenerbahçe küme düşse bile Yıldırım"ın kulüpteki kredisi bitmez. Aziz Yıldırım gibi bir başkana sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Yıldırım ve ekibi, Sarı-Lacivertli kulübe büyük eserler kazandırdı. Yaptığı işi seviyor, kulübe çağ atlattı.