Aydın’da kurulan hayvan pazarında fiyatlar nedeniyle ne hayvan alan memnun nede hayvan satan. Satıcılar fiyatların düşüklüğünden ve müşterinin azlığından şikayetçi olurken, kurbanlık alıcıları ise fiyatların yüksekliğinden dert yanıyorlar.
Kurban Bayramı yaklaşırken, hayvan pazarları da canlanmaya başladı. Aydın’da Cuma günleri kurulan hayvan pazarı bayram önü olması nedeniyle haftanın 7 günü hizmet vermeye başladı. 
‘ALAN, SATAN YOK’
Aydın’ın ilçelerinden ve il dışından gelen bir çok satıcı bu yıl bekledikleri satışı hala yapamadığını dile getirse de önümüzdeki günlerden ümitli olduklarını belirttiler. Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçova beldesinden pazara büyükbaş kurbanlık getirdiğini belirten Mustafa Kızılkan, iki gündür pazarda olduğunu fakat henüz hiçbir satış yapamadığını kaydetti. Hayvanlarına bakanın çok olduğunu fakat alıcılara anlaşamadıklarını kaydeden Kızılkan, “Bu yıl fiyatlar geçen yılki fiyatlarla aynı. Fakat yem fiyatları geçen yıla göre çok yükseldi. Buna rağmen alıcılar hayvan fiyatlarını yüksek buluyorlar. Şuanda büyükbaş kurbanlık fiyatları 2’den başlayıp 10 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Hayvanına göre fiyat değişiyor. Biz daha hayvan satamadık. Fakat bayrama yaklaştıkça satışlarımızın olacağını ümit ediyoruz” dedi.
KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKLAR 650 İLE 900 TL ARASINDA
Bir haftadan beri Aydın Hayvan Pazarında müşteri bekleyen küçük baş kurbanlık satıcısı Sabri Uslu ise bir hafta da 5-6 tane koyun satabildiğini dile getirdi. Pazarda alıcıdan çok bakıcının olduğunu ifade eden Uslu, “Şimdilik Pazar durgun. İnşallah önümüzdeki günlerde daha da hareketlenir. Tek ümidimiz bu. Küçük baş kurbanlıklar 650 TL ile 900 TL arasında. fiyatlar geçen yılla aynı” şeklinde konuştu.
Hayvan pazarına kurbanlık alamaya gelenler ise fiyatların yüksek olduğunu belirtip, bir çoğu hayvan alamadan evlerine dönerken, Pazarda yaşanan bazı pazarlıklar ise etraftakilerin yardımlarıyla nadir de olsa uzlaşmayla noktalanıp satış sonuçlanabiliyor.