Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 64 dairelik Naz-Kent Evleri Projesi"nde son baş vuru tarihinin 15 Aralık olduğu belirtildi.
Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan toplu konut projesi olan Naz-Kent"in dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ucuz taksitlerle ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Naz-Kent projesini hayata geçiriyoruz. 15 Aralık gününe kadar kayıtlarını almaya başlayacağımız Naz-Kent projesinin Ocak ayında yapımına başlamayı planlıyoruz. Daireler yaklaşık 98 metrekare alanlı ve salon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası ,mutfak, banyo – wc ile 3 adet balkondan oluşmaktadır. Çevre düzenlemesi , otoparkları mevcuttur. Daireler yaklaşık 59 bin TL olacak, 13 bin TL peşinatla başlanacaktır. Başvurular 15 Aralık tarihinde sona erecek. Belediyemize yapılacak başvurular, Noter huzurunda kura çekilerek hak sahipleri tespit edilip 15 ay sonra evler sahiplerine teslim edilecektir. Bu konuda bir banka ile protokol yaptık. İnsanlarımız ödeme imkanlarına göre Kredi çekip konut sahibi olacak. Kentsel dönüşümü sağlamak amacıyla her bölgemize kuracağız” dedi.
İlk projenin ardından Nazilli"nin çeşitli yerlerinde Naz-Kent projelerinin devam edeceğini açıklayan Başkan Alıcık, “Şuan Belediye Toplu Konutlarında bile sıkıntımız var Belediye"ye ait 15 binadan 11 tanesini sattık elimizde şuan 4 tane daha var. Nazilli Belediyesi olarak şeffaf bir belediyecilik anlayışındayız. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işe de atılmayacağız. Naz-Kent için verdiğimiz sözü inşallah 2010 yılı başında göstereceğiz” diye konuştu. -iha