Nazım Hikmet’te son olarak Kafkas Rüzgarı esti. Yenimahallelilerin muhteşem bir görsel şölene tanıklık ettiği gecede, Elbruz ve Kazbek Halk dansları topluluğu performansları ile seyircilerden tam not aldı. Çok sayıda Çerkes vatandaşların da ilgi gösterdiği geceye, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Çerkez Derneği Başkanı İnal Kozok, Kafkas Federasyonu Başkanı Vacit Kadıoğlu katıldı.Çerkez halk dansları ve müziklerinden örneklerin sunulduğu programda dansçılar, kostümleri ve zarafetleri ile Yenimahallelileri adeta büyüledi.

Farklılıklarımız zenginliğimizdir

Gecede bir konuşma yapan Yaşar, Çerkes vatandaşların yüzyıllardır yaşanan asimilasyona rağmen kendi benliklerinden vazgeçmeden geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek “Yüzyıllardır kendi törelerini, dillerini ve müziklerini yaşatmak için mücadele veren Çerkes kardeşlerime bir yerel yönetici olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi. Çerkeslerin Kurtuluş Savaşı’nda ve Cumhuriyet’in kurulmasında önemli katkıları olduğunun altını çizen Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kurulmasında ellerinden gelen gayreti gösteren Çerkes kardeşlerimiz, törelerini, dillerini yaşamak isterken aynı zamanda ülkenin bölünmez bütünlüğüne de sahip çıkmışlardır. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Bu zenginliklerimizi istediğimiz şekilde yaşayabilmeliyiz. Bizler ulus devletin vatandaşlarıyız. Bu güzel gecede emeği geçen herkesi kutluyorum. Yenimahalle Belediyesi olarak sizlere kapılarımız daima açıktır ”diye konuştu. Kafkas Federasyonu Başkanı Kadıoğlu ise geceyi düzenlemede katkısı bulunan Çerkes Derneği’ne ve Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ayakta alkışladılar

Gecede Elbruz miniklerinin sergilediği dans gösterisi salonu dolduran izleyiciden büyük alkış alırken; finalde bütün dansçılar uzun süre ayakta alkışlandı. Yaşar, gece sonunda dansçıları ve eğitmenleri tebrik ederek kendilerine çiçek takdim etti.