Nazillili Sehabe ve Yeis Sensura Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret ederek en son albümlerini Alıcık’a hediye etti.

Türkiye'nin hemen hemen her ilinde konser veren ve sahne alan iki kardeş her fırsatta Nazilli’ye gelerek ailesi, yakınları ve arkadaşlarını ziyaret ediyorlar. Tüm konserlerinde ve sahne aldıkları her yerde Nazilli'yi dillerinden düşürmeyen Sehabe ve Yeis Sensura Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Mehmet Çetin için yazdıkları, besteledikleri parçalarını ve son albümlerini Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a hediye etti.

Ziyaretlerinden çok memnun olduğunu belirten Haluk Alıcık Gençlere yetenekleri doğrultusunda fırsatlar verilip önleri açılarak desteklenmeleri gerektiğini ifade etti. “Sizleri Nazilli’mizden yetişmiş iki değerli isim olarak irdelemek istiyorum. Siz yaptığınız müzikle ve yazdıklarınızla zaten bunu kanıtladınız. Vatanını milletini en önemlisi memeleketini temsil etmek sadece sporla olmaz. Sanatla müzikle yaptığınız işlerle ve bilim gibi pek çok alanla sağlanabilir. Bizlerin görevi de sizlerin önünü açarak her şekilde desteklenmektir” dedi.

1988 Nazilli doğumlu Barış Çetin, sahne ismiyle Sehabe ortaokulun son dönemlerinden itibaren rap müziğe ilgisi artarak devam etti ve uzun yıllar dinleyici olarak kaldı. 2003 yılında biriktirmiş olduğu a’capellalarını kasetçalara kaydetti. Fakat yetersiz olduğunu düşünüp rap müziğe bir süre ara verdi. Liseyi Nazilli Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Liseyi bitirmesinin ardından da müzik kariyerine yoğunlaştı.

İlk albüm hazırlıklarına 2006 yılında başlayan Sehabe, “Vuslat Kayıt Evi” ismini verdiği stüdyosunu 2007’nin Ağustos ayında kardeşi Mehmet Çetin sahne adıyla Yeis Sensura’yla beraber kurdu. Özellikle sosyal konulu parçalarındaki duyarlılığı ve samimiyetiyle dikkatleri çekerken, ayrıca duygusal parçalardaki soyut tasvirleri işleyişi ve kişisel bunalım konularındaki hâkimiyeti sayesinde de kısa sürede fark edilen iki kardeş kendilerine dinleyici kitlesi oluşturmayı başardılar. Bütün bu gelişmelerinin ardında ilk yasal albümleri için hazırlıklarını tamamlarlarken, bir yandan da öğrenimlerine devam ediyorlar. Facebook'ta 315 bin takipçisi olan Sehabe ve 100 bin takipçiye ulaşan Yeis Sensura aynı zamanda twitter üzerinden en çok takip edilen Nazilli’li kişiler konumunda.

Bana Her Yol Paris Hilton şarkısıyla çıkış yapan samimi ve içten Rap şarkıcısı Sehabe şarkılarında yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Nazilli’li Jandarma Komando Er Mehmet Çetin için de duygularını ifade ederek şarkı yapan Sehabe, Alıcık’ı makamında ziyaret ettikten sonra kardeşlerden sahne adı Sensurayla aynı ismi taşıyan Komando Er Mehmet Çetin’in ailesini Başkan Haluk Alıcıkla ziyaret ettiler. Ailenin hala ilk günkü gibi taze olan acısını paylaşarak ortak oldu.

Sehabe ve Sensura’nın Nazilli’li Jandarma Komando Er Mehmet Çetin ve tüm şehitler için duygularını ifade ettikleri dizeler ise şöyle;

Bizde sabır bu kadardı daha da uzun sürmez ulan;

Çakal, senin yaşamanın dağda uzun sürmez.

Aslında bunu bitirmek bu kadar da kolaydır,

Ah ulan başımızda Atatürk olaydı!

Kimi kandırıyorsunuz bu sitemdir!

İsteseydiniz terör de çoktan biterdi.

Şimdi mi akla geldi ha, göstermelik muharebe,

Şuan ne iktidar umurumuzda ne de muhalefet.

Köy kasaba il ilçe bin tane şehir.

Görmedik biz o saraydan bir tane şehit!

Dediğimi beğenmez, halka biraz değer ver.

Ateş düştüğü yeri yakıyorsa Türkiye cehennem!

Biz asla ölmeyiz yıldıramaz bunlar!

Nazilli Piyade er Mehmet Çetin; "Burda"

Bizi kimse bölemez, defol git burdan,

Memleketin her yanı, her Mehmet; "Burda"

Kaç terörist indirildi saf değişir geriye,

Bir de ben öldürem seni kahpe leşi geri gel!

Padişahım susarsak kan deşilir yeniden,

Seçimde buzdolabı değil kardeşimi geri ver

En iyi savunma saldırıdır

Sekiz aylık karında, yetim yanan bir düğün,

Hala tiraj peşinde bugün kanallar büyü!

Yavaş yavaş sindirdiniz başardınız artık,

Kimi Face'den Twitter'a anca sanaldan yürür!

Susmamızı bekleyene kabul etmez özverim,

Sakin olmalıymışız yapmayalım gösteri!

Şehit yakını isyan ama TV sadece,

'Vatan Sağolsun' diyenleri gösterir!

Terörist sadece terör yapana denmez

Göz yumup da susana da hain derim ben

Terör terördür kafanı yorma

Terörün doğusu batısı olmaz

Biz asla ölmeyiz yıldıramaz bunlar!

Nazilli Piyade er Mehmet Çetin; "Burada"

Bizi kimse bölemez, defol git burdan,

Memleketin her yanı, her Mehmet; "Burda"

Padişah fetvayla sakinlik dağıtır,

Bizde Mehmet çok ya ondan bu rahatlık!

En iyi savunma saldırıdır

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png